Dünya

10 yaşındaki Teddy, Apple'ın gözlüklü emojisinin değişmesi için kampanya başlattı; alternatif emoji hazırladı

Teddy, "Apple, gözlüklü insanlar için her şeyi korkunç hâle getiriyor" dedi

01 Aralık 2023 16:19

Britanya’nın Oxfordshire şehrinde yaşayan Teddy isimli bir çocuk, Apple’ın gözlüklü emojisinin kendilerini "dişlek ve inek gibi gösterdiği için" kaldırılması ya da değiştirilmesi amacıyla bir imza kampanyası başlattı. Teddy, bu emojinin gözlük takan insanlar hakkında yanlış bir izlenim verdiğine inanıyor. 

10 yaşındaki Teddy, kuzeniyle mesajlaştığı sırada emojinin "rahatsız edici" olduğunu fark etmesinin ardından endişelerini öğretmeni Lisa’yla paylaştı ve ardından imza kampanyası süreci başlatıldı. Lisa, öğrencisinin zekasını ve inandığı şeyler için savaşmasını sevdiğini söyledi.

Teddy, "saldırgan ve aşağılayıcı" bulduğu bu emojiye alternatif hazırladı ve artık bu emojinin kullanılmasını istiyor.

Teddy, alternatif bir gözlüklü emoji hazırladı

BBC‘ye konuşan Teddy, bu emoji yüzünden gözlük takan insanların "inek ve dişlek" olduğunun düşünüldüğünü belirterek şunları kaydetti:

“Bunun değişmesini istiyoruz. Apple, gözlüklü insanlar için her şeyi korkunç hâle getiriyor. Bu durum beni çok üzüyor, bunu ben agresif buluyorsam dünya çapında binlerce insan da agresif buluyordur"

Teddy, alternatif emojisinde gözlük çerçevelerini incelterek ağız kısmına bir gülümseme koymuş: “İnce camları ve ince çerçeveleri var, korkunç tavşan dişleri yerine de küçük bir gülen yüzü var. Gözlük takmayı seviyorum çünkü çok daha iyi görmemi sağlıyorlar, ayrıca güzel ve şık görünüyorlar.”