Gündem

10 Ekim davası için avukatlardan çağrı: Adalet ısrarımızı sürdüreceğiz

"IŞİD’e siyasal iktidarın göstermiş olduğu müsamahanın sonucu olarak yargılama boş sandalyelerle sürdürülecek"

16 Nisan 2019 10:14

10 Ekim Ankara Katliamı’nda firari sanıkların yargılandığı davanın 18 Nisan'da görülecek ikinci duruşması öncesi açıklama yapan 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, gerçek sorumluların yargılanması çabasını büyütmeye çağırdı.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda firari sanıkların yargılanmasına ilişkin olarak Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava öncesi açıklama yaptı. Evrensel'in haberine göre, 10 Ekim Ankara Katliamı’nın firari 16 sanığın yargılanmasına ilişkin açılan davanın ikinci duruşmasında IŞİD’e siyasal iktidarın göstermiş olduğu müsamahanın sonucu olarak yargılamanın sanıklar olmaksızın boş sandalyelerle sürdürülecek. Bugün iktidar tarafından IŞİD’e yönelik sarf edilen sözlerin yaşananlar karşısında hiçbir anlamı bulunmadığı vurgulanan açıklamada, tutuklu 19 sanık hakkında yürütülen yargılama sürecinin IŞID’in örgütlenmesine engel olunmadığını, bu örgütlenmenin büyümesi ve çok sayıda katliam gerçekleştirmesinin koşullarının yaratıldığını gösterdiği ifade edildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çok sayıdaki kanıt ve belgeye karşın devletin sorumluluğunun görmezden gelinmesine izin vermeyeceğimizi yargılama süresince defalarca tekrarladık. Bunu bir kez daha söylemekten asla yorulmayacağımızı tekrar ifade etmek isteriz. Yapmış olduğumuz suç duyuruları, karara ilişkin itiraz yolları ve devam eden yargılama üzerinden adalet ısrarımız sürmektedir. 18 Nisan 2019 günü devam edecek duruşmada gerçek sorumluların yargılanması çabamızı birlikte büyütme çağrısı yapıyor, gerçek adalete ulaşıncaya kadar vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz."