Gündem

1 Mayıs İşçi Bayramı | Sendika temsilcileri, 1977'de katledilenlerin anısına Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı

1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenlerin isimleri anıldı

01 Mayıs 2019 09:16

İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olan 1 Mayıs, Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenecek yürüyüş ve mitinglerle kutlanacak. Sendika temsilcileri 1 Mayıs 1977’de katledilen 34 kişinin anısına Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı.

İstanbul’da kutlamaların adresi Bakırköy. Kutlamaların yapılacağı Bakırköy Pazar Alanı’na sahne kurulumu yapılırken, etkinliğin yapılacağı yere çıkan yollarda ise polis bariyerleri konuldu. Valiliğin kutlamalara kapattığı Taksim ise çelik bariyerlerle adeta hapsedildi. En son 1 Mayıs 2012’de miting yapılan Taksim’e çıkan birçok yol ve sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Beşiktaş ve Şişli’de de çok sayıda yol ve cadde valilik talimatıyla araç trafiğine kapatıldı.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Sendika temsilcileri Taksim Meydanı’na geldi. 1 Mayıs 1977’de katledilen 34 kişinin anısına Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakıldı. Sendikacılar daha sonra Taksim Meydanı’nda 1977’de katledilenlerin isimlerini okuyarak, ‘Burada’ diye haykırdı.