Yaz yaklaşıyor: Kısa sürede sonuç alınabilecek egzersizler

28 Nisan 2024 13:27

110

Yaz yaklaşıyor: Kısa sürede sonuç alınabilecek egzersizler

210

Karın kaslarının güçlü olması genel vücut sağlığı ve performansı için kritik öneme sahip. Direnç bandı egzersizleri karın bölgesini hedef alarak kas dayanıklığını ve tonunu artırmak için etkili bir yöntem.

310

Bu egzersizler, denge ve güç kullanmanızı kısa sürede sağlayarak günlük aktivitelerinde iyileşme sağlar. İşte yaz yaklaşırken karın ve merkez bölgesine kısa sürede etki edecek direnç bandı egzersizleri:

410

Bantlı bisiklet | Bu egzersiz, yere otururken direnç bandını her iki ayağın etrafından geçirip ayakları bandı gerecek şekilde yapılır. Bu pozisyondan, sol bacağınızı düz bir şekilde önünüze doğru uzatın ve bandı gerin, bu arada üst vücudunuzu sağ dizinize doğru bükerek sol dirseğinizi sol dizinize doğru uzatın. 3 ile 5 saniye böyle kalın ve ardından diğer tarafa geçin. 1 dakika boyunca hareketi tekrar edin.

510

Bantlı tabletop | Bu egzersiz, dizler yere bükülü şekilde otururken bacakların etrafından bant geçirerek bacakları ayırarak yapılır. Bu pozisyondayken karnınızı sıkmayı unutmayın. Ayaklarınız bu pozisyondayken ayak parmaklarınızı yere değdirip tekrar kaldırın. Sırtınızı kamburlaştırmadığınızdan emin olun. Hareketi 1 dakika boyunca tekrarlayın.

610

Ayakta direnç bandı | Bu egzersiz, ayaklar omuz hizasında açık şekilde ayakta dururken kol bileklerin etrafından bir bant dolayıp kolları birbirinden ayırarak yapılır. Hareket ederken kollarınızı düz tutun ve banttaki gerginliği sürekli koruyun. 1 dakika boyunca tekrarlayın.

710

Bantlı yan plank | Bu egzersiz, yerde otururken dizlerin üzerine bant geçirerek yapılır. Sağ tarafınızda yere yatın ve ayaklarınız arkanızda olacak şekilde dizlerinizi bükün. Sağ ön kolunuzu, dirseğiniz omzunuzun altında olacak şekilde yere koyun. Sağ dizinizi bükülü tutarak sol bacağınızı uzatın ve sol ayağınızı yere koyun. Daha sonra kalçalarınızı kaldırın. Bu pozisyonda, sol ayağınızı kontrollü bir şekilde indirip kaldırın. 1 dakika tekrarlayın ve taraf değiştirin.

810

Bantlı dağ tırmanışı | Bu egzersiz, eller omuzların altında ve dizler de kalçaların altında duracak şekilde dört ayak üzerinde durarak yapılır. Bandı ayaklarınızın etrafına dolayın ve plank pozisyonuna geçin. Daha sonra sağ dizini öne doğru çekin. Kısa bir süre durun. Sol bacakla tekrarlayın. 1 dakika boyunca devam edin.

910

Bantlı köprü | Bu egzersiz, sırtüstü uzanırken ayaklar kalçaya çekili pozisyondayken yapılır. Bandı kalçalarınızın üzerine yerleştirin ve her iki elinizde bir ucunu tutun. Belinizin alt kısmını bükmeden kalçalarınızı mümkün olduğunca yükseğe kaldırın. Bu zor geliyorsa sadece kalçanızı kaldırıp indirmekle yetinin. Daha fazlasını yapmak istiyorsanız, tek tek dizlerinizi göğsünüze doğru kaldırıp indirin, kalçanızı düşürmeyin. 1 dakika kadar devam edin.

1010

(Kaynak: https://listelist.com/karin-bolgesi-icin-direnc-bandi-egzersizleri/)