Vikings: Valhalla'nın oyuncu kadrosu ve karakterler belli oldu

27 Ocak 2021 09:13

112

Netflix, 2019 yılının kasım ayında yeni dizisi Vikings: Valhalla'yı duyurmuştu. Dünya çapında popüler diziler arasında yer alan Vikings'in spin-off'u olacak yeni dizi, orijinal diziden 100 yıl sonra yaşanacak olayları anlatacak. Dizide daha önce adını duyduğumuz birçok efsane karaktere yer verilecek.

212

Dizinin ne zaman yayınlanacağı hâlâ açıklanmamış olsa da dizide yer alacak oyuncular ve canlandıracakları karakterler açıklandı. Bu yıl veya önümüzdeki yıl içinde yayınlanmasını beklediğimiz Vikings: Valhalla'nın oyuncu kadrosunda yer alan isimler ve canlandıracakları karakterler şu şekilde:

312

Sam Corlett (Leif Eriksson) The Dry ve Chilling Adventures of Sabrina'nın 14 bölümünde yer alan Sam Corlett'in canlandıracağı Leif Eriksson, ABD'ye ayak basan ilk Avrupalı olarak biliniyor. İzlanda'da doğduğuna inanılan Leif, bir zaman Vikingler arasında da yer aldı.

412

Frida Gustavsson (Freydis Eriksdotter) Son derece pagan olan Freydis, eski tanrılara sadık bir inançlıydı. Leif'ın kardeşi Freyedis, Erik the Red destanında korkusuz ve koruyucu bir Viking savaşçısı olarak anılıyor.

512

Leo Suter (Harald Sigurdsson) Viking soylusu olarak doğan Harald, ya da sonradan verilen lakabıyla Hardrada, 1047 ile 1066 yılları arasında Norveç Kralı'ydı. Harald'ın Stamford Brid Muharebesi'ndeki ölümü, istilanın sonunu getirerek Viking Çağı'nın sonunu hazırlamıştı.

612

Bradley Freegard (King Canute) Danimarka'nın Kralı olan Canute (Knud), bilge, anlayışlı ve aynı zamanda acımasız bir Viking lideriydi. 11. yüzyılı şekillendiren isimlerden birisi olan Canute, Viking çağının bilindik isimleri arasında yer alıyor.

712

Johannes Johannesson (Olaf Haraldson) Olaf Haraldson, dev fiziği ve sahip olduğu hırsla hiç affetmeyen bir Viking'ti.

812

Laura Berlin (Emma of Normandy) Avrupa'nın en zengin kadınlarından birisi olan Emma, İngiltere, Danimarka ve Norveç'in kraliçesiydi.

912

David Oakes (Earl Godwin) Earl Godwin, Canute'nin krallığı altında İngiltere'nin en güçlü asillerinden biriydi.

1012

Caroline Henderson (Jarl Haakon) Haakon, büyük bir savaşçı ve hoşgörülü bir liderdi. İçinde bulunduğu zamana ve pagan olmasına rağmen yönettiği şehri tüm inançlara açık tutmayı başarmıştı.

1112

Polyanna McIntosh (Queen Ælfgifu) Danimarka Kraliçesi Ælfgifu, Kuzey Avrupa'da ortaya çıkan siyasi güç mücadelelerinde bir yere sahipti.

1212

Asbjørn Krogh Nissen (Jarl Kare) İsveçli devlet adamı,İsveç'in konsolidasyonunda önemli bir rol oynayan Bjelbo Meclisi üyesiydi.