Türkiye-Litvanya maçına "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" pankartının alınmaması sosyal medyada gündem oldu

İzmir'de oynanan Türkiye - Litvanya maçı için hazırlanan "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" pankartının, TFF tarafından içeri alınmadığı iddia edildi

15 Haziran 2022 08:55

115

Türkiye-Litvanya maçına "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" pankartının alınmaması sosyal medyada gündem oldu | A Milli Takım'ın Litvanya ile İzmir'de oynadığı karşılaşma için Göztepeli taraftarların hazırladığı 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' yazılı pankartın stada alınmadığı iddia edildi.

215

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup dördüncü maçında Litvanya ile karşılaştı. Ay-yıldızlılar mücadeleyi 2-0 kazanarak grupta puanını 12’ye yükseltti.

315

Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan mücadele öncesinde Göztepeli taraftarların hazırladığı bazı pankartların stada alınmadığı öne sürüldü.

415

İzmir’de oynanan mücadele öncesi A Milli Takım’a destek vermek için stada gelen taraftarların tribünlere asmak için hazırladığı “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” yazılı pankarta emniyet yetkilileri izin vermedi.

515

İzmir emniyetinin içeriye alınmasına izin vermediği kırmızı beyazlı bayrak sosyal medyanın gündemine oturdu.

615

Gürsel Aksel Stadı’nda ilk kez oynanan maç için hazırlanan pankartlar uygulanan yasak nedeniyle dışarıda kaldı. Yaşananlar sonrası birçok sosyal medya kullanıcı, TFF’ye tepki gösterdi.

715

Göztepe taraftarının Gürsel Aksel Stadı’na sokmak istediği fakat izin verilmediği için dışarıda tuttuğu pankartlar arasında “Yalı” ve “Kenar Mahalle” yazılı pankartların da olduğu öğrenildi.

815

Pankartın stada alınmamasını sosyal medyada gündem olurken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da bu karara tepki gösterdi. İşte karara gelen tepkilerden bazıları:

915

1015

1115

1215

1315

1415

1515