Talu çiftinin kaçıştan önceki son daveti: "Dilan-Engin Polat soruşturması sonrası paniğe kapıldılar"

10haber.net'te Müge Dağıstanlı'nın haberine göre Fenomen Kıvanç Talu ve reklamcı eşi Beril Talu, topladıkları 100 milyonla Portakiz’e kaçmadan önce Beylerbeyi’ndeki lüks evlerinde bir parti verdi. Ünlülerin de katıldığı o gecede neler konuşuldu?

21 Ekim 2023 11:20

17

Talu çiftinin kaçıştan önceki son daveti: "Dilan-Engin Polat soruşturması sonrası paniğe kapıldılar"

27

İddiaya göre Ünlülerin peşindeydi Fenomen Kıvanç Talu ile reklamcı eşi Beril Talu, topladıkları 100 milyonla Portekiz’e kaçmadan önce Beylerbeyi’ndeki lüks evlerinde bir parti verdi. Çiftin, Beylerbeyi’ndeki lüks evinde verdiği son partiye katılan, adının deşifre olmasını istemeyen ünlü ve sosyetik iş insanı şöyle söyledi: “Karı-koca 4-5 ay bizimle dostluk kurmak için peşimizden koştu. Araya ünlü bir yönetmeni bile soktular. Eşimi ‘Bu çiftte bir tuhaflık var’ diye uyardım. Öyle sempatikler ki, eşim bana değil, onlara inandı. Bir miktar paramız gitti. Ben bu işin 100 milyonla bittiğini sanmıyorum. En az 250 milyonla kaçtılar. Taktikleri şuydu: “300 bin lira verirseniz, reklam çekim işine ortak olacaksınız. Size 600 bin lira olarak döner.”

37

Kenan Doğulu para kaptırdı mı? Peki son partide başka kimler vardı ve neler konuşuldu? İddiaya göre; Kenan Doğulu ve eşi Beren Saat de gecedeydi. Hatta para kaptıranlar listesindelerdi. Bu iddiayı Dağıstanlı Doğulu’ya iletti, şu cevabı aldı: “Ne ben, ne de eşim orada değildik. Ama Kıvanç’la tanışıklığımız var.” Aktarılan bilgilere göre partide Kenan Doğulu’nun bir vokalisti şarkı söyledi. İddia buradan yayıldı. Para kaptırmak da söz konusu değildi.

47

Edis cevap verdi mi? İddialara göre Kıvanç-Beril Talu, davetleri gösterişli olsun birkaç ünlü menajeri arayıp “Hangi sanatçınız davetimize katılır” diye sordu. Örneğin Kıvanç Talu daha önceden tanıştığı Edis’e ısrarla ulaşmaya çalıştı, cevap alamadı. Partiye katılan bir sosyal medya ünlüsü de “Sakın adım geçmesin” diye başladığı konuşmasında şöyle bir detay verdi: “Kıvanç o gece hep ‘Sürpriz planlarım var’ dedi. Para kazanmanın çok kolay olduğundan söz etti. Sonra birden “Bu Beril’le son partimiz” dedi, eşi de gerildi.” Ruh hâli çok tuhaftı. Karı-kocanın arası son zamanlarda iyi değildi. “Boşanıyorlar mı acaba” dedik, kaçış aklımıza gelmedi.

57

Başka bir iddiaya göre; toplamayı hedefledikleri rakam 100 milyon değil, 500 milyon liraydı. Ancak Dilan-Engin Polat’ın başına gelenler çifti korkuttu. Birkaç arkadaşları da paralarını ısrarla isteyince paniğe kapıldılar. Portekiz’e kaçış planını Beril Talu’nun yaptığı söyleniyor. Hatta çift orada lüks bir ev aldı.

67

Evde dikkat çeken o detay: Davete katılan bir oyuncu menajeri de şu detayı aktardı: “Eve daha önce de gittim. Son derece şık bir daire, değerli eşyaları vardı. Ama partide o eşyalar yoktu. Ev boşalmış gibiydi. Belki de hepsini önden kaçtıkları yere gönderdiler. Dikkatimi çeken diğer bir nokta da gergin olmalarıydı.”

77

Kıvanç-Beril Talu çiftinin kaçışları, 38 yıl önce çekilen Namuslu filmindeki bir sahneyi gündeme getirdi. Şener Şen (Ali Rıza) dolandırdığı yakınlarına bir davet veriyor. Gelenlere “Ne oldu kaçacağım diye mi korkuyorsunuz” diyor. Ertesi gün de kaçıyor. 80 kişiden 100 milyon lira toplayan Kıvanç Talu ile eşi Beril, 29 Eylül’de evlerinde parti veriyor. Kıvanç Talu gelenlere “Bu son partimiz” diye takılıyor. Birkaç hafta sonra da kaçıyorlar. Talu çiftinin verdikleri partideki sözleri, film sahnesine benzetildi. Kaynak: Haber10