Derneklere 'kayyım' düzenlemesine 606 STK'dan açıklama: İçişleri Bakanlığı'nın 'tek imzası' ile kapatılacağız!

''Kazanılmış haklara aykırı''

25 Aralık 2020 14:55

19

İçişleri Bakanlığına 'derneklere kayyım' atama yetkisi verdiği gerekçesiyle eleştirilerin odağında olan “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının, Finansmanının Önlenmesi" başlıklı yasa teklifine tepkiler devam ediyor.

29

siviltoplumsusturulamaz.com üzerinden yapılan 606 sivil toplum kuruluşunun ortak açıklamasında yasa teklifinin insan hakları sözleşmelerine ve kazanılmış haklara aykırı olduğu belirtildi.

39

Açıklamada yasa teklifinin kabul edilmesi halinde İçişleri Bakanlığı’nın dernekler üzerinde siyasi etkisi olacağı vurgulandı.

49

Açıklamada derneklerin ve vakıfların yardım toplamasının ve örgütlenme özgürlüğünün de önü kesileceğine de dikkat çekildi.

59

Farklı alanlardaki derneklerin İçişleri Bakanlığınca ‘’tek imza’’ ile kapatılmasının yasa teklifi kabul edildiği takdirde mümkün olacağı dile getirildi.

69

Açıklamada kapatılan derneklerle alakalı davalar uzun yıllar süreceği için ‘’hızlı kapatma’’ prosedürünün yaratılmış olacağı da ifade edildi.

79

Ortak açıklamanın ardından yasa teklifine tepkiler sosyal medya üzerinden devam etti.

89

STK’lar sosyal medya üzerinden “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının, Finansmanının Önlenmesi" başlıklı yasa teklifine #SivilToplumSusturulamaz etiketinin altında tepki gösterdi.

99

Şu ana kadar 606 kurum yasa teklifine karşı ortak açıklamayı siviltoplumsusturulamaz.com üzerinden imzaladı.