Squid Game'i izlerken muhtemelen gözden kaçırdığınız 19 detay

10 Ekim 2021 10:47

115

Netflix'e 17 Eylül'de eklenen ve tüm dünyada izlenme rekorları kıran Squid Game hakkında az bilinen bilgileri ve detaylar...

215

Squid Game neredeyse çekilemiyordu. İlk olarak 2009'da doğan fikir, yapımcılar ve aktörler tarafından 10 yıl boyunca 10 stüdyo tarafından reddedildi.

315

Webtekno'nun aktardığına göre, dizi aslında ilk önce bir film olarak düşünüldü fakat daha sonra diziye dönüştürme kararı alındı.

415

Squid Game Eylül 2019'da ilk kez duyurulduğunda dizinin ismi "Round Six (Altıncı Tur)"ti.

515

Karakterlerin tutulduğu ana salonda, oynamak zorunda oldukları oyunların tasvirleri duvarlarda çiziliydi fakat büyük çoğunluk yine de bunları fark edemedi.

615

İlk bölümdeki ürkütücü dev bebek, Güney Kore'deki bir köye taşındı. Macha Land adlı at arabası müzesinin girişinde ziyarete açıldı.

715

Personel tarafından kullanılan merdivenler, M.C. Escher'in "Görelilik" adlı gravüründen esinlenmedir.

815

Yönetmen Hwang Dong Hyuk, personellerin izciye benzemelerini planladı fakat izci kıyafetlerinin, vücut hatlarını fazla belli ettiğini gördü. Bu karakterlerin karınca kolonisi gibi görünmesini istediği için daha sonra tulum giymelerine karar verdi. Personel üniformaları, fabrika işçilerinin fotoğraflarından ilham alınarak tasarlandı.

915

Ölen karakterlerin içine koyuldukları kutular, Ga-yeong'un Gi-hun'dan aldığı hediyenin sarılı olduğu kutuya benziyor.

1015

Oyunları izleyen zenginlerin bulunduğu VIP salonda bulunan vücudu boyalı karakterleri canlandıran oyuncular 3 günlük çalışma için 5.000.000 KRW (4243 USD) almış.

1115

Dizide kullanılan telefon numarasının gerçekten kullanılan bir numara olduğu ortaya çıktı. Garip kartvizitlerde bulunan numarayı kullanan kadın, günde 4000'den fazla çağrı aldı. Hatta bazı kişiler oyunlara katılmak istediğini belirtti. Bunun üzerine Netflix, bu sahneyi diziden çıkaracağını açıkladı.

1215

Dizinin en sevilen karakterlerinden biri olan Abdul Ali'yi az kalsın başka bir aktör oynayacaktı. Rolü Filipinli aktör Carlo Aquino canlandıracaktı fakat COVID-19 kaynaklı seyahat kısıtlamaları nedeniyle Kore'ye giremedi. Bunun üzerine rolü Anupam Tripathi kaptı, Pakistanlı bir karakteri canlandırsa da aslında Hintli bir aktör.

1315

240 numaralı karakteri canlandıran Lee Yoo-Mi de neredeyse dizide yer almayacak isimlerdendi.Çünkü ilk etapta erkek olarak kurgulandı fakat sonradan değişiklik yapıldı.

1415

Dizinin ardından Jung Ho-yeon (Kang Sae-byeok) Instagram'da en çok takip edilen Koreli aktris oldu.

1515

Gong Yoo, Zombi Ekspresi filminde de trenle özdeşleşen bir isim. Bir gönderme olduğu düşünülüyor.