Sony 2021 Dünya Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu

Dünya Fotoğrafçılık Organizasyonu tarafından düzenlenen 2021 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri kazananları çevrimiçi etkinlikle açıklandı

16 Nisan 2021 08:31

117

Birinciliği Zimbabwe'den "Afrikalı Viktoryen" portresi ile Tamary Kudita kazandı. Birinciliği kazanan Kudita, "Fotoğrafım, kökleri tarihte olan güncel varlığa bir saygı niteliğinde. Eserimin merkezinde, Afrika'nın temsilinin önemi var. Zimbabve sanatını ortaya koymama imkan tanındığı için müteşekkirim" dedi.

217

Yarışmanın Açık Sokak Fotoğrafçılığı kategorisinde birinci seçilen Türk fotoğrafçı F. Dilek Uyar'ın Dezenfeksiyon isimli çalışması oldu.

317

Vahşi yaşam ve doğa alanındaki ödülü ise Luis Tato kazandı. Tato, Doğu Afrika'daki çekirge istilasını fotoğrafladı.

417

Yarışmanın Açık Manzara kategorisinin birincisi İspanyol fotoğrafçı Juan López Ruiz'in 'Lavanta Tarlasında Elektrik Fırtınası' görüntüsü.

517

Belgesel dalında ise birincilik Kenya'daki krizantem çiçeği üretimini fotoğraflayan İtalyan Vito Fuco'nun oldu.

617

Açık Seyahat kategorisinde birinci seçilen Vietnamlı fotoğrafçı Khanh Phan'ın 'Balık Kurutulurken' isimli fotoğrafında Vung Tau eyaletindeki Long Hai balık pazarı görüntülendi

717

Yaratıcılık dalında birincilik NASA fotoğraflarıyla Jet Propulsion Laboratory fotoğraflarını birleştiren İngiliz Mark Hamilton'ın oldu.

817

Açık Doğal Dünya & Vahşi Yaşam kategorisinde birincilik kazanan Estonyalı fotoğrafçı Cristo Pihlamäe'nin Küçük Öpücük isimli çalışması.

917

Profesyonel Spor kategorisinde birincilik kazanan Suriyeli fotoğrafçı Anas Alkharboutli'nin sunduğu görüntüler, Suriye'nin Aljiina kentinde çocuklara hizmet veren karate okulunda çekildi.

1017

İngiltere'nin kuzeyinde yaşayanları fotoğrafladığı serisiyle İngiliz Craig Easton "Yılın Fotoğrafçısı" ödülünü kazandı.

1117

Mimari fotoğraf dalındaki ödül, hayvan krematoryumuna dönüştürülen eski bir askeri binayı gösteren fotoğrafıyla Çek Cumhuriyeti'nden Tomas Vocelka'nın oldu

1217

İngiltere'den Laura Pannac çeşitli insan portreleriyle Portfolyo ödülünü aldı.

1317

Yılın Genç Fotoğrafçısı ödülü "Gerçekten kaçış yok" adlı fotoğrafıyla, Hindistan'dan 19 yaşındaki Pubarun Basu'ya verildi.

1417

Öğrenci yarışmasını Stellenbosch Tasarım ve Fotoğraf Akademisi'nden Coenraad Heinz Torlage "Güney Afrikalı Genç Çiftçiler" serisi ile kazandı.

1517

Profesyonel Manzara kategorisinin birincisi İranlı fotoğrafçı Majid Hojjati'nin 'Sessiz Ortamlar' isimli fotoğraf serisinden bir kare

1617

Profesyonel Çevre kategorisinde birincilik ödülü kazanan İtalyan fotoğrafçı Simone Tramonte'nin çalışması

1717

Yarışmanın Profesyonel Portre kategorisinde birinci seçilen ve Yılın Fotoğrafçısı ödülünü alan İngiliz fotoğrafçı Craig Easton'un Bank Top isimli fotoğraf serisinden bir kare. Yazar ve akademisyen Abdülaziz Hafız ile işbirliği yapan Easton, İngiltere’nin kuzeyinde yer alan küçük bir topluluğun fotoğraflarını çekti. Fotoğrafçı Bank Top projesiyle mahallenin tarih boyunca karşılaştığı zorukları, sömürgeciliğin tarihsel mirasını ve bu mirasın bıraktığı sorunları anlatmayı hedefliyor.