MEB'den bir garip "mezuniyet" genelgesi: Okul dışında mezuniyet aktiviteleri yapılmayacak, aktiviteler için MEB'den onay alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda düzenlenecek mezuniyet günü etkinlikleriyle ilgili bir genelge yayımlandı. Genelgeye göre okul dışındaki mekânlarda mezuniyet aktiviteleri yapılmasına izin verilmeyecek, planlanan mezuniyet etkinlikleri, il ya da ilçe millî eğitim müdürlüklerinden onay alınarak düzenlenecek.

01 Haziran 2024 10:48

16

MEB'den mezuniyet törenleri için yeni kurallar: Şatafata izin verilmeyecek

26

MEB, yaz tatiline sayılı bir süre kala okullarda düzenlenecek mezuniyet günü etkinlikleriyle ilgili okul müdürlüklerine genelge gönderdi. Genelgeye göre mezuniyet etkinlikleri milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere aykırı olmayacak. Törenlerde şatafata izin verilmeyecek. Etkinlikler için veli izni alınacak.

36

Öğrencilerin gelişim seviyelerine ve pedagojik kriterlere uygun kutlamalar düzenlenecek. Özellikle okul öncesi ve ilköğretim kademelerinde, çocukların yaş ve gelişim seviyelerine uygun etkinlikler düzenlenmesine dikkat edilecek.

46

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre etkinlikler sırasında öğrencilerin her türlü zararlı alışkanlıklar, olumsuz davranışlar ve aşırılıklardan korunması sağlanacak, israftan kaçınılması için okul yönetimince öğretmenler ve velilerle iş birliği yapılarak gerekli tedbirler alınacak.

56

OKUL DIŞINDA MEZUNİYET ETKİNLİĞİ YOK: Velileri ve okulları külfete sokacak aktivitelerden kaçınılacak. Etkinlikler için okulların uygun mekân veya alanları kullanılacak. Okul dışındaki mekânlarda mezuniyet aktiviteleri gerçekleştirilmeyecek.

66

Okul veya kurumlar tarafından planlanan mezuniyet etkinlikleri, il ya da ilçe millî eğitim müdürlüklerinden onay alınarak gerçekleştirilecek. Okul kültürünü geliştirici, öğrenci merkezli, okulu çevreyle kaynaştıran, okul çalışanları arasında birlik ve bütünleşmeyi sağlayan aktiviteler planlanacak.