İstanbul’u sağanak yağış vurdu: Yollar göle döndü, bazı araçlar sel sularına kapıldı, vatandaşlar mahsur kaldı

29 Eylül 2023 06:32

111

İstanbul’u sağanak yağış vurdu: Yollar göle döndü, bazı araçlar sel sularına kapıldı, vatandaşlar mahsur kaldı

211

İstanbul’da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağış özellikle, Arnavutköy, Çatalca, Sancaktepe, Başakşehir, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş ve Şişli'de etkili oldu. Giriş kattaki evleri sel suları bastı, bazı vatandaşlar sele kapıldı, kurtarma çalışmaları yürütüldü. Yollar göle döndü, bazı araçlar sel sularında sürüklendi.

311

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul'un özellikle kuzey bölgelerinde sağanak yağış etkili olmuştur. Sağanağın etkili olduğu ilçelerimizde metrekareye düşen yağış miktarı şu şekilde gerçekleşmiştir: Arnavutköy: 218 kilogram, Silivri: 42,5 kilogram, Çatalca 49.5 kilogram, Sancaktepe 32.5 kilogram. Arnavutköy İlçesi başta olmak üzere Başakşehir, Sultangazi, Eyüpsultan, Silivri, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Şişli ilçelerinde aşırı yağışlardan dolayı göllenmeler ve su baskınları meydana gelmiş olup meydana gelen su baskınlarına ekiplerimiz ivedilikle müdahale etmiştir" denildi.

411

Arnavutköy'de etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Hacımaşlı Mahallesi'nde bulunan Domuz Deresi taştı. Dere yatağında bulunan mermer fabrikası sular altında kaldı. Fabrikada bulunan 7 kişi çatıya çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 7 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

511

İmamoğlu, kurtarma çalışmalarından paylaştığı bir videoya, “İlgili tüm İBB birimleri ani yağış olan bölgede çalışıyor. 3.430 personelimiz 1.658 araçla yol açma, kurtarma faaliyeti yapıyor. Yağışların birkaç gün daha süreceği tahmin ediliyor. Vatandaşlarımızı bu olağanüstü yağışa karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyoruz” notunu düştü.

611

Yenimahalle, Hekimsuyu Caddesi'nde park halindeki çok sayıdaki araç sele kapıldı. Araçların sürüklendiği anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Sürüklenen otomobillerden birinin sahibi olan Tolga Yaman, "Saat 16.00 sıralarında dolu yağışı başladı, sular yükseldi. Araçlarımızda ters dönerek çarpıştı. Bir anda sular yükselmeye başladı, yukarıdan sular gelmeye başladı. Bizde yukardan bakıyorduk araçlarımıza. Rögarlar iyi çalışmıyor. Su boşaltımı olmayınca su yükseldi. Önce benim otomobilim havalandı, ardından minibüse çarptı. Minibüs öndeki TIR'a çarptı, sonra bir başka otomobil akıntıyla benim aracımın üstüne çıktı" dedi.

711

Arnavutköy'de etkili olan kuvvetli yağışın ardından Haraççı Mahallesi, Öğün Sokak'ta bir binanın giriş katını su bastı. Evde mahsur kalan kadın komşuları tarafından kurtarıldı. Kadının kurtarılma anı bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

811

Kurtarma çalışmasından bir kare...

911

Hava ulaşımında aksamalar yaşandı. İstanbul Havalimanı'na inişi planlanan 17 uçak, başka havalimanlarına yönlendirilirken, bazı uçaklar da bir süre havada tur attıktan sonra iniş yaptı.

1011

Şehit Er Namlı Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan bir kadın sel sularına kapılarak sürüklendi. Yokuş aşağı sürüklenen kadın çevrede bulunanlar tarafından kurtarılırken o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

1111

Arnavutköy Tayakadın Türkköşe Mevkii'nde dere taştı. Bir konteynerde kalan işçilerden biri suya kapılmamak için ağaca tutuldu. Sel ortasında bekleyen işçiyi kurtarmak için kepçeli operasyon düzenlendi. Kepçe ile kurtaran işçi alkışlarla güvenli alana götürüldü.