İstanbul'da sel felaketi: İkitelli mobilyacılar sitesi büyük zarar gördü

Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de dün akşam etkili olan sağanağın ardından meydana gelen sel çok sayıda ev, iş yeri ve araçlarda büyük hasara yol açtı. İkitelli Masko Mobilyacılar Sitesi de selden hasar alan noktalardan biri oldu.

06 Eylül 2023 11:45

120

İKİTELLİ MASKO MOBİLYACILAR SİTESİ SELDE BÜYÜK HASAR GÖRDÜ

220

İstanbul'un Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağışın ardından Başakşehir'deki mobilyacılar sitesinde su basan yerlerde tahliye çalışmaları devam ediyor.

320

Kentin kuzey kesiminde dün akşam kısa sürede etkili olan yağışın ardından Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de sel ve su baskınları yaşandı.

420

Su baskınları ve selin oluşturduğu tahribat, gün ağarınca ortaya çıktı. Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de çok sayıda araç, ev ve iş yerinin hasar gördüğü selde ekipler dün akşam saatlerinden itibaren çalışmasını sürdürüyor.

520

Mobilyacılar sitesi büyük zarar gördü

620

İkitelli Masko Mobilyacılar Sitesi de selden hasar alan noktalardan biri oldu.

720

Su baskınlarının yaşandığı iş yerlerinin camları kırılırken mobilyalar su içinde kaldı. Esnaf ve ekipler, temizlik çalışmasıyla birlikte hasar tespiti yapıyor. Dükkandaki suyun çekilmesiyle bazı dükkanların içlerinde yaklaşık 1,5 metrelik izler oluştu. Su basan dükkanların bulundığı cadde ise çamurla kaplandı.

820

İkitelli Masko Mobilyacılar Sitesi'nde iş yeri bulunan Zümrüt Kaya, gece 22.30 sıralarında gelip manzarayı gördüklerini söyledi. Bütün esnafın kendileri gibi berbat durumda olduğunu anlatan Kaya, 5 milyon lira zararlarının bulunduğunu ifade etti.

920

Toparlanma sürecinin iki ay süreceğini, maaşlı, sigortalı çalışanlarının bulunduğunu dile getirerek zararın büyük olduğunu aktardı.

1020

Site esnafından Harun Akar da dün geceden beri uğraştıklarını belirterek yarım saat içine dükkanlarını su bastığını dile getirdi.

1120

Akar, yaklaşık 10 gün önce açtıkları iş yerlerindeki eşyaların kullanılamaz hale geldiğini belirterek "7 milyon liraya yakın para yatırdık. Hepsi çöp oldu. Dükkanın eski haline gelmesi için yine yaklaşık 7 milyon lira gerekiyor." dedi.

1220

Yoğun yağışın ardından oluşan su birikintisinin ciddi hasar verdiğini dile getiren Mehmet Öztürk de Masko'nun 40 bloklu bir site olduğunu, bunlardan ikisinde ciddi hasar oluştuğunu kaydetti.

1320

Öztürk, su basan dükkanlarda üretimin yapılmadığını dile getirerek tedarik zincirinde herhangi bir sıkıntının olmayacağını aktardı.

1420

1520

1620

1720

1820

1920

2020