Hamas'ın İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı" operasyonundan kareler

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattıklarını açıkladı. İsrail ordusu “savaş durumu alarmı” ilan etti; Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı

07 Ekim 2023 10:25

16

HAMAS'IN İSRAİL'E YÖNELİK "AKSA TUFANI" OPERASYONUNDAN KARELER

26

İsrail ordusu, Filistinli militanların Cumartesi günü İsrail'e geniş çaplı bir saldırı başlattığını, Tel Aviv'in kuzeyine kadar yüzlerce roket atıldığını ve Gazze sınırına yakın güney şehirlerine militanlar göndererek son yılların en uzun süreli saldırılarından birini gerçekleştirdiğini duyurdu. Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattıklarını açıkladı. İsrail ordusu “savaş durumu alarmı” ilan etti; Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.

36

Filistinli gruplar, Gazze Şeridi'ne komşu İsrail yerleşimlerine sızdı. Fotoğrafta silahlı grupların sınırı aştıktan sonra Filistinlilerin İsrail'in güney kısmına geçtiği görülüyor.

46

İsrail ordusuna ait bir tankın, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı tarafından imha edildiği ve tankın içindeki askerlerin esir alındığı ileri sürüldü. İsrail askeri aracı yanarken Filistinlilerin kutlaması fotoğraflara yansıdı.

56

Sabahın erken saatlerinde başlatılan yoğun roket saldırılarının ardından İsrail ordusu "savaş durumu alarmı" başlattı ve Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıya geçti. Fotoğrafta Gazze Şeridi'ne roket atışları yapan bir İsrail savaş uçağı görülüyor.

66

Öte yandan Gazze Şeridi'nin öte tarafında çatışmalara katılan silahlı gruplar, Gazze'de Filistinliler tarafından böyle karşılandı.