Eski ABD Başkanı Barack Obama, yaz şarkı listesini paylaştı

Eski Başkan Barack Obama, 40'tan fazla şarkıdan oluşan bir yaz çalma listesini paylaştı. Obama Perşembe günü Twitter'da "Her yıl yaptığım gibi, işte bu yaz dinlediğim bazı şarkılar," diyerek çalma listesinin "eski ve yeninin bir karışımı" olduğunu ekledi.

21 Temmuz 2023 15:26

19

Eski ABD Başkanı Barack Obama, yaz şarkı listesini paylaştı

29

Çalma listesi, indie rock grubu Boygenius'un bu yıl çıkan "Not Strong Enough" şarkısından Tina ve Ike Turner'ın 1966'daki hiti "River Deep – Mountain High" gibi klasiklere, belki de Mayıs ayında ölen "Rock and Roll Kraliçesi"ne bir övgü niteliğindeki şarkıya kadar eski ve yeni yelpazeyi kapsıyor.

39

Geçmişe dönüş söz konusu olduğunda, 2Pac'in Dr. Dre ve Roger Troutman'ın yer aldığı 90'ların hip-hop marşı "California Love" ve The Bangles'tan 80'lerin "Walk Like an Egypt" şarkısı gibi hit parçalar çalma listesinde yer alıyor.

49

Ayrıca Obama'nın paylaştığı Marvin Gaye'den "Inner City Blues (Make Me Wanna Holler)", Otis Redding'den "(Sittin' On) the Dock of the Bay", The Four Tops'tan "Reach Out I'll Be There" ve "Aretha Franklin’den Dr. Feelgood (Aşk Ciddi Bir İştir)”, diğer nostaljik parçalardan.

59

Her zaman güncel müzik ücretlerinden haberdar olan Obama, Ice Spice ve Nicki Minaj'ın 2023 single'ı "Princess Diana" ve Rauw Alejandro & Rosalía'nın bu yıl piyasaya sürülen "Vampiros" şarkısını dinliyor.

69

Listede ayrıca, Obama'nın 2021 yazında dinlediği Rolling Stones, Stevie Wonder, SZA, Michael Kiwanuka ve Bob Dylan da dahil olmak üzere, farklı şarkılarla burada görünen bazı tekrar eden sanatçılar da var.

79

Obama'nın 2023 yaz listesinde, country şarkıcısı Luke Combs'un Tracy Chapman'ın 1988 yapımı klasiği "Fast Car"ın cover'ı yer alıyor.

89

ABD'nin 44. başkanının bu yaz dinlediği diğer şarkılar arasında The Beths'ten "Watching the Credits", Jorja Smith'ten "Try Me", Grammy ödüllü Ashley McBryde'dan "The Devil I Know" ve Pearl Jam'den "Just Breathe" yer alıyor.

99

Obama geleneksel olarak bu geniş kapsamlı çalma listelerini yaz, tatiller ve hatta biraz egzersiz motivasyonu için yayınlıyor. Kaynak: CCN