Erdoğan Euro 2024'teki ilk galibiyeti telefonla kutladı, siyasiler tek tek tebrik etti: "Harikasınız bizim çocuklar"

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımı için siyasiler tebrik mesajları paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gürcistan galibiyeti sonrasında Ay-yıldızlılar ile telefonda görüştü

19 Haziran 2024 01:34

114

Erdoğan telefonla aradı, siyasiler tek tek tebrik etti: A Milliler'in Euro 2024'teki ilk galibiyetini böyle kutladılar

214

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında Gürcistan'ı 3-1'lik skorla geçerek turnuvaya galibiyetle başladı.

314

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, karşılaşmanın ardından soyunma odasında olan Ay-yıldızlı ekiple telefon görüşmesi yaptı. Milli takımı tebrik ederek sözlerine başlayan Erdoğan, "Mutluluklar diliyoruz. Bu maçtan sonra Portekiz maçı var. Mert'in attığı gol Türkiye'nin ve şampiyonanın en önemli golü sayılabilir" dedi.

414

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ise "Başkanım, kısmet olursa sizi de maça bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

514

Karşılaşmada Ay-yıldızlıların gollerini atan oyunculardan Arda Güler'i de kutlayan Erdoğan, "Devamını da bekliyoruz. En güzel gollerinden biri de bu gol olacak" diye konuştu. Milli futbolcu ise "İnşallah Sayın Cumhurbaşkanım, devamı da gelecek" dedi.

614

90+7'nci dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golünden de övgüyle bahseden Erdoğan, "Kerem senin golünde tamamıyla akıl vardı. Kalecinin çıkışını iyi değerlendirdin. Böylece üçüncü golü bulduk. Tebrik ediyorum. Bütün takımın gözlerinden öpüyorum" şeklinde konuştu. Kerem Aktürkoğlu ise "Teşekkür ederim Sayın Cumhurbaşkanım" yanıtını verdi.

714

Bakan Osman Aşkın Bak, Erdoğan'a "Bugün teknik direktörümüzün doğum günü, ona güzel bir hediye verdiler" diyerek Vincenzo Montella'nın doğum gününü hatırlattı. Montella "Daha güzel bir hediye alamazdım bugün" ifadelerini kullanırken, Erdoğan ise "Nice yıllara" diyerek İtalyan çalıştırıcının yeni yaşını kutladı.

814

Galibiyetin ardından siyasiler ise sosyal medya hesaplarından şu paylaşımları yaptı:

914

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: "Turnuvalarda ilk maçlar her zaman risklidir, tebrikler."

1014

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Futbol Takımımızı ve teknik kadroyu tebrik ediyorum. Sırada Portekiz ve Çekya maçları var. Tebrikler #BizimÇocuklar"

1114

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Avrupa Şampiyonası ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımımızı yürekten kutluyorum, yolun sonu final olsun."

1214

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "2024 Avrupa Şampiyonası ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenen A Millî Futbol Takımımızı gönülden kutluyorum. İnanıyoruz, yolun sonu EURO 2024 şampiyonluğu."

1314

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: "Bizlere böyle heyecanlı bir maç izlettiğiniz için, muhteşem 3 gol attığınız için hepinizin alnından öpüyorum. Emeğinize, yüreğinize sağlık, gururumuzsunuz."

1414

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: "Sizinle gurur duyuyoruz. İnanıyoruz, devamı gelecek. Harikasınız 'Bizim Çocuklar."