Bartın'da maden ocağında patlama | Siyasilerden mesaj: "Devletimiz, tüm imkan ve kabiliyetlerini seferber etmiştir, hadise bütün boyutlarıyla soruşturulacaktır"

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldiği öğrenildi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

14 Ekim 2022 20:32

125

Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde saat 18.45 sıralarında yeraltında patlama meydana geldi. Yer altında işçilerin olduğu bilgisi paylaşıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun olay yerine gittiği bildirildi.

225

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama sonucu yer altında mahsur kalan işçi kardeşlerimizin bir an önce kurtarılmasını diliyorum. Dualarımız, can kaybının yaşanmaması için.

325

Bartın'da maden ocağında patlama | Siyasilerden mesaj

425

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Bartın-Amasra’da maden ocağında bir patlama meydana geldiğini üzüntüyle öğrendim. Herhangi bir can kaybı yaşanmamasını ve tüm işçilerimizin sağ salim bir an evvel göçük altından tahliye edilmesini temenni ediyorum. Dualarımız maden emekçilerimiz için…

525

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlamayı derin bir üzüntüyle öğrendim. Dualarımız; göçük altında kalan maden emekçilerimizin bir an önce sağ salim kurtarılması için...

625

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Amasra'daki madende meydana gelen patlamayı üzülerek öğrendim. Yer altındaki madenci kardeşlerimizin salimen kurtarılmasını ve can kaybı yaşanmamasını temenni ediyor, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kurtarma çalışmalarına katılan herkese kolaylıklar diliyorum.

725

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Kalbimiz Bartın’da atıyor. Maden ocağında meydana gelen patlamada tek bir can kaybı bile yaşanmaması tek temennim. Dualarımız sizinle Bartın.

825

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamayı endişeyle takip ediyorum. Temennimiz göçük altında kalan madencilerimizin durumunun iyi olması yönünde. Bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Her türlü ihtiyaç halinde vatandaşlarımızın yanındayız.

925

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Geçmiş Olsun Amasra. Bartın Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlama ve kurtarma çalışmalarını kaygıyla takip ediyoruz. İnşallah herhangi bir can kaybı yaşanmaz, tüm işçilerimiz sağ salim kurtulur.

1025

Bartın'da maden ocağında patlama | Siyasilerden mesaj

1125

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Bartın’da, maden ocağında gerçekleşen patlamayı büyük bir üzüntüyle öğrendim. Devletimiz, ilgili tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir. Dualarımız, tüm maden işçilerimizin bir an evvel salimen ailelerine kavuşmaları için.

1225

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Amasra'daki maden ocağında meydana gelen patlama haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. İşçi kardeşlerimizin sağ salim kurtarılması için devletimiz tüm kurumları ve imkânlarıyla çalışmaktadır. Cenab-ı Hak ülkemizi ve milletimizi korusun.

1325

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Amasra’da yaşanan maden kazasında öncelikli ve acil görev yetkililerin bütün imkanları seferber ederek mahsur kalan madencilere ulaşmasıdır. Yüreğimiz mahsur kalan emekçilerle.

1425

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Amasra'daki maden kazasında psikososyal destek ekiplerinin derhal bölgeye intikal ettiğini bildirdi.

1525

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlamayı derin bir üzüntüyle öğrendim. Allah’ım, göçük altında kalan maden emekçilerimizi sağ salim ailelerine kavuştursun. Allah’ım hepsinin yardımcısı olsun.

1625

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Geçmis olsun Amasra. Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Akın başkanlığında Bartın Milletvekilimiz Aysu Bankoglu, Zonguldak Milletvekillerimiz Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz Kastamonu Milletvekilimiz Hasan Baltacı olay yerine hareket etmişlerdir. Temennimiz can kaybının olmaması.

1725

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Amasra’da maden ocağındaki patlama sebebiyle yaralanan ve madende mahsur kalan işçilerimize/ailelerine büyük geçmiş olsun. Yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Madende mahsur kalan işçilerimize ulaşmak, onları sağ ve salimen kurtarmak için çalışmalar devam etmektedir. Devletimiz,tüm imkan ve kabiliyetlerini seferber etmiştir. Madende mahsur kalan işçilerimizin sağ ve salimen kurtarılması hepimizin en büyük dileğidir. Patlamayla ilgi Amasra Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır. Hadise bütün boyutlarıyla soruşturulacaktır. Amasra’da maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet;ailelerine başsağlığı ve sabır; yaralılara acil şifalar diliyorum.

1825

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Bartın Amasra’da, TTK’ya ait maden ocağında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2 maden emekçisinin hayatını kaybettiği,20 işçinin yaralandığı belirtiliyor. Ölü sayısının artmamasını temenni ediyor,yaralı işçilere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

1925

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Maden patlamasında yer altındaki emekçilerin bir an önce sağ salim çıkarılmasını diliyorum. Bartın Örgütümüzle birlikte takip ediyoruz. Bu yılın ilk dokuz ayında maalesef 1359 işçi hayatını kaybetti. Mücadelemiz emekçilerin insanca yaşaması için...

2025

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Bartın'da bir maden ocağında grizu patlaması meydana geldiğini öğrendim. Yaşadığımız acıların bir daha yaşanmaması duasıyla maden işçilerimizin bir an evvel kurtarılmasını diliyorum.

2125

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır: Bartın'ın Amasra ilçesinde, maden ocağında yaşanan patlamayı derin bir üzüntüyle öğrendim. Can kaybımızın yaşanmaması en büyük temennimiz. Yüce Allah maden emekçilerimizin yâr ve yardımcısı olsun.

2225

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Geçmiş olsun Bartın Maden ocağında gerçekleşen patlama sonucu göçük altında kalan maden emekçilerimizin sağ salim kurtarılmasını temenni ediyorum. İBB olarak her türlü desteğe hazırız.

2325

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlama hepimizi derinden yaraladı. Maden ocağında mahsur kalan emekçilerimizin can kaybı olmadan kurtarılmasını temenni ediyorum. İtfaiye Arama Kurtarma personelimiz tam donanımlı kurtarma araçları ve teçhizatları ile hazır bekliyor. AFAD'ın talebi halinde derhal Amasra'ya doğru hareket edecekler.

2425

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: Bartın’ımızın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Yaralanan kardeşlerime de acil şifalar diliyorum. Meydana gelen bu üzücü hadiseyle ilgili sadece resmî kurumlarımızın açıklamalarının dikkate alınması, provokatif ve dezenformasyon içeren art niyetli içeriklere itibar edilmemesi gerekmektedir. Temennimiz can kaybının daha fazla artmaması, madencilerimizin sağ salim kurtarılmasıdır ve tüm çabalarımız bu yöndedir.

2525

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bartın’dan gelen acı haber yüreğimizi dağladı… Hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Dualarımız kayıplarımızın artmaması için.