A Milli Takım'da Arda Güler "krizi"; süreçte neler yaşandı, kim ne açıklama yaptı?

T24 SPOR | EURO 2024 F Grubu’nda mücadele eden A Milli Takım’da Gürcistan maçında gol atan Arda Güler’in Portekiz karşılaşmasında ilk 11 başlamaması tartışma yarattı. Maçtan önce Arda’nın yorgun olduğunu belirterek ilk 11’de başlamamasının sinyalini veren Montella, genç yıldızı 70’ten sonra oyuna dahil etti. Maç sonu Arda’nın sakatlık riski olduğunu açıklayan Montella, bu kararıyla eleştiri oklarının hedefi oldu. İşte Arda Güler krizinde yaşananlar ve açıklamalar…

24 Haziran 2024 08:31

112

T24 SPOR | "A Milli Takım'da Arda Güler "krizi"; süreçte neler yaşandı, kim ne açıklama yaptı?"

212

EURO 2024 F Grubu’nda mücadele eden A Milli Takım’da Gürcistan maçında gol atan Arda Güler’in Portekiz karşılaşmasında ilk 11 başlamaması tartışma yarattı.

312

Maçtan önce Arda’nın yorgun olduğunu belirterek ilk 11’de başlamamasının sinyalini veren Montella, genç yıldızı 70’ten sonra oyuna dahil etti. Maç sonu Arda’nın sakatlık riski olduğunu açıklayan Montella, bu kararıyla eleştiri oklarının hedefi oldu. İşte Arda Güler krizinde yaşananlar ve açıklamalar…

412

Türkiye, EURO 2024 F Grubu'ndaki ilk maçında Gürcistan ile karşılaştı. Milliler Arda Güler'in harika bir gol attığı maçta rakibini 3-1 yenmeyi başardı.

512

Maçın ardından Arda Güler tüm dünyada manşetlerde yer alırken grupta liderlik için kritik olan zorlu Portekiz maçı öncesi Montella, Arda Güler'in yorgun olduğunu belirterek 2. maçta ilk 11'de başlamama ihtimali olduğunu açıkladı. Tartışmalar da bu açıklamadan sonra başladı. "Yorgun" ifadesi kafalarda soru işareti yaratırken Arda'nın sakatlığa dönüşebilme ihtimali olan bir fiziki sıkıntısı olduğu daha sonra ortaya çıktı. Milli takım iletişimi açısından eleştirilebilecek olan bu durum 3 gün içinde bir krize dönüştü.

612

A Milli Takım'da Arda Güler "krizi"; süreçte neler yaşandı, kim ne açıklama yaptı?

712

PORTEKİZ MAÇI SONRASI "SAKATLIK RİSKİ VARDI" açıklaması | Vincenzo Montella, Portekiz yenilgisinin ardından yaptığı açıklamada Arda Güler'in sakatlık riski olduğunu belirterek "Arda konusunda gerçekten üzgünüm. Arda gerçekten yorgundu ve sakatlık riski vardı. Hatta maça almasam mı diye düşündüm. Bir gol atarız düşüncesiyle onu oyuna aldım" ifadelerini kullandı.

812

ARDA GÜLER'DEN MONTELLA PAYLAŞIMI | Portekiz yenilgisi sonrası yapılan eleştiriler sonrası Montella'ya sahip çıkan Arda Güler sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Teknik direktör Vincenzo Montella'yla fotoğrafını paylaşan Arda Güler, "Bu takıma inanmaktan ve bizi desteklemekten vazgeçmeyin çünkü biz son dakikaya kadar ülkemiz için savaşmayı bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

912

Dün düzenlenen basın toplantısında takımın kaptanı Hakan Çalhanoğlu da konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Montella'yı savunan Çalhanoğlu, "Stadyumda 30. dakikadan itibaren Arda Güler tezahüratları yapılmaya başlandı. Bu sizi nasıl etkiliyor?" sorusuna, "Arda bizim için çok değerli. Herkes çok değerli. Bazen siz idmanlarda ne olduğunu, takım içinde ne olduğunu, Arda'nın sakatlığını bilmiyorsunuz. Bu konuda hocayı korumam lazım. Arda kasığından sakatlık geçirdi. O yüzden oynamadı. Yoksa oynayacaktı. Konuşarak o kararı verdiler. 20 dakika için hazırlandı Arda. Hoca bunu dışarıya yansıtmadı. Hep takımın içinde kalan bir şey. Herkes Arda'ya değer veriyor. Dediğim gibi bilmediğiniz çok şey var. Bazı oyuncular 2-3 günde bir oynamaya alışkın değil. Dinlenmeleri lazım. Hoca her oyuncuyla görüşüp, değerlendiriyor. Fiziksel anlamda 2-3 günde bir oynamak yoğun." diye konuştu.

1012

MONTELLA ARDA GÜLER'İ YEDEK BIRAKTI İDDİASI | Son olarak dün sosyal medyada başlatılan bir kampanya ile Montella'nın Arda Güler'in üzerinden yeleği aldığı ve takımdan ayrı çalışmaya gönderdiği hatta "mobbing" uyguladığı iddiası gündeme geldi. Yüzlerce hesaptan bu iddiayla ilgili paylaşım yapılırken bu olay yaşanan “kriz”in son noktası oldu.

1112

TFF'DEN İDDİALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA | Sosyal medyada yer alan iddiaları yalanlayan TFF, şu açıklamayı yaptı: "A Milli Takımımızın bu akşam gerçekleştirilen antrenmanı sırasında, televizyon kameralarına yansıyan görüntüler üzerine yorum yapılarak oluşturulmuş bir video, sosyal medya mecraları üzerinden dolaşıma sokulmuştur. Antrenman öncesinde milli futbolcumuz Arda Güler'in kasığındaki ağrı nedeniyle, Çekya maçına kendisini en sağlıklı şekilde hazırlayabilmek adına, bireysel çalışma yapması konusunda teknik heyetimiz ve oyuncu arasında fikir birliğine varılmıştır. İlgili videoda görülen çalışma, Arda Güler için belirlenen kapsamda olmayıp, milli futbolcumuz daha sonra koruyucu amaçlı lineer çalışmasına yönlendirilmiştir. Kalbi Türk Milli Takımı için atan sağduyulu vatandaşlarımızın bu tür içeriklere itibar etmemesi gerektiğini önemle hatırlatırız"

1212

Arda Güler de sosyal medya hesabından TFF'nin açıklamasını RT yaptı.