53 binden fazla canımızı yitirdik: 6 Şubat depremleri Türkiye'de sessiz yürüyüş ve protestolarla anıldı!

Bir yıl önce, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş‘ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin yıldönümü, depremden etkilenen birçok şehirde anma etkinlikleriyle hatırlandı. Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Adana, Gaziantep, Diyarbakır ve Urfa‘da, depremin gerçekleştiği saat olan 4.17’de çeşitli etkinliklerle anılan hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşları yapıldı.

06 Şubat 2024 11:30

120

53 binden fazla canımızı yitirdik: 6 Şubat depremleri Türkiye’de sessiz yürüyüş ve protestolarla anıldı!

220

Yoğun sisin kapladığı İnönü Caddesi'ndeki Rana Apartmanı'nın kaldırıldıktan sonra boş kalan alanına, afetin yıl dönümünde ölenlerin yakınları tarafından mumlar konuldu.

320

Yıkıma uğrayan Hatay Antakya’da depremin yıldönümünde düzenlenen anma programında çeşitli aralıklarla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremzedeler tarafından protesto edildi.

420

Tokat'ta, asrın felaketi olarak anılan Kahramanmaraşlı merkezli, 11 ili etkileyen depremlerin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar için sabah namazında dua edildi.

520

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde anma programı düzenlendi. Programda hazırlanan dilek fenerleri gökyüzüne bırakıldı. (AA)

620

Hatay'da depremin yıl dönümünde yapılan resmi törene katılan iktidar yetkililerine tepki gösteren Gökhan Zan, "3 gün bizi terk ettiniz ölüme. İstemiyoruz sizi burada" dedi.

720

Kahramanmaraş'ta, enkaz altında kalarak yaşamlarını yitiren sporcular, enkaz alanı ve mezarları başında anıldı. Onikişubat ilçesinde belediye tarafından sporculara tahsis edilen yerde kalan güreşçi ve futbolcular için konakladıkları ve depremde enkaz altında kaldıkları alanda anma programı düzenlendi.

820

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de hayatını kaybedenler için İslahiye Kaymakamlığı bahçesinde anma programı düzenlendi.

920

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma mesajı yayımladı. TFF'den yapılan açıklamada, "6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizde yıkıcı izler bırakarak ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz." denildi.

1020

Manisa'daki okullarda, 6 Şubat 2023'deki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. Programda öğrenciler bir dakikalık saygı duruşu yaptı.

1120

Kars'taki okullarda 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu

1220

Trabzon'da depremde hayatını kaybedenler için dua edildi

1320

Van'daki okullarda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 2 Nisan İlkokulu'nda da anma programı düzenlendi.

1420

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın katılımıyla AFAD İl Müdürlüğü binasında anma programı düzenlendi.

1520

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde 6 Şubat’ta yaşamını yitirenler için çeşitli anma programları düzenlendi.

1620

6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü nedeniyle Kilis'te AFAD koordinasyon merkezinde, hayatlarını kaybedenleri anma ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Kilis Valisi Tahir Şahin açıklamalarda bulundu.

1720

Mardin ve Siirt'te de anma programı düzenlendi. Mardin'de 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde koordinatör vali olarak atanan Vali Tuncay Akkoyun (sol 7), deprem günü giydiği kıyafetleri giydi.

1820

Osmaniye'de, Bülbül Camii'nde de anma ve dua programı gerçekleştirildi.

1920

Osmaniye'de de depremlerde hayatını kaybedenler için "Sessiz Yürüyüş" yapıldı

2020

Osmaniye Belediyesince düzenlenen program, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 132 kişinin yaşamını yitirdiği Metin Tamer Sitesi'nin olduğu alanda gerçekleştirildi. Program, protokol üyelerinin ve vatandaşların enkaz alanına karanfil bırakmasıyla sona erdi.