2023’ten beklentiler, öngörüler: İşte siyasilerin yeni yıl mesajları

31 Aralık 2022 11:04

111

2023’ten beklentiler, öngörüler: İşte siyasilerin yeni yıl mesajları

211

2023 yılına girmeye sayılı saatler kala siyasiler yeni yıl mesajlarını dile getirmeye başladı. 2022’nin bir özetini yapan siyasiler, öngörü ve 2023’ten beklentilerini açıkladı

311

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "2022 sona ererken daha büyük hedef ve ümitlerle 2023'e adım atıyor olmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Bakan Bozdağ, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajında şunları kaydetti: "2022 sona ererken daha büyük hedef ve ümitlerle 2023'e adım atıyor olmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılını kutlayacağımız 2023'ün ülkemize, aziz milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, yeni yılın hepimiz için sağlık, afiyet, huzur, esenlik ve barış içinde geçireceğimiz başarılarla dolu bir yıl olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

411

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yeni yılla birlikte girilecek "Türkiye Yüzyılı"nda tarım ve ormancılığı daha da güçlendireceklerini belirterek, "Türkiye Yüzyılı, üretimin beşeri ve ekonomik kalkınmanın, istikrarın, huzurun, istiklal ve istikbalimizin yüzyılı olacaktır" ifadelerini kullandı. Bakan Kirişçi şunları kaydetti: "Tarım Cebimde' mobil uygulamasını yeni yılın ilk mesai gününden itibaren hizmete sunuyoruz. 'Sen Üret Yeter' diyerek tarımı, 'Türkiye Yüzyılı'nda daha da güçlendireceğiz. Türkiye Yüzyılı, üretimin, beşeri ve ekonomik kalkınmanın, istikrarın, huzurun, istiklal ve istikbalimizin yüzyılı olacaktır. Tarihi yürüyüşümüzün milletimizin büyük desteği ve kararlılığıyla devam edeceğinden hiç kuşkum yoktur. 2023 yılının, her alanda olduğu gibi tarımda da Türkiye'nin gelişmeye ve ilerlemeye devam edeceği, yeni başarılara imza atacağı, dünyaya damgasını vuracağı bir yıl olacağına yürekten inanıyorum."

511

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2023'de Türkiye'nin turizm potansiyelini daha da geliştirerek ülkemizin gücüne güç katacağız" ifadesini kullandı. "Bugün ülkemizi mutlu, müreffeh, her alanda gelişmiş bir ülke yapma hedefine ulaştırmak için gösterdiğimiz azim ve gayretli çabalarla dolu bir yılı geride bırakıyoruz." değerlendirmesinde bulunan Bakan Ersoy, bu yıl içinde kültür ve sanat alanında birçok önemli çalışmayı milletle buluşturduklarını dile getirdi; “2022’yi geride bırakıp 2023'e girdiğimiz bugün tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyor, yeni yılın hepimiz için sağlık, huzur, güzelliklerle dolu bir yıl olmasını diliyorum. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın sanat dolu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

611

AKP’li Numan Kurtulmuş, yeni yıl mesajında, 2022'nin birçok alanda zorluklarla mücadele edilen bir yıl olmanın yanında birçok müjdeli haberin gururunun da yaşandığı bir yıl olarak tarihe geçtiğini belirtti. Kurtulmuş, 2023 yılı hedeflerine ilişkin, "Hizmet ve eser siyasetiyle büyük mesafe kat ettiğimiz AK Parti iktidarları olarak her alanda vesayeti sonlandırarak, aziz milletimizin özgüvenini yeniden inşa etmeyi başardık. Cumhuriyet'in 2'nci yüzyılıyla başlayacak yeni dönemin dünyada 'Türkiye Yüzyılı' haline dönüştürülmesi hedefi ile çalışmaya devam edeceğiz. 'Türkiye Yüzyılı' dünyada sözü kuvvetli, gücü etkili bir Türkiye'nin yüzyılı olacaktır. 2023 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa huzur, esenlik ve refah getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

711

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yayımladığı yeni yıl mesajında, "1923’e gelesiye kadar Türkiye’nin karşısında belirmiş ve bilenmiş odaklar nasıl kaybetmişse, 2023’te de kötü emelli iç ve dış çevreler, zillet ve ziyan olmuş siyaset zihniyetleri aynı şekilde kaybedeceklerdir. 2023’ün kazananı Türkiye ve Türk milleti olacaktır" dedi.

811

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni yıl mesajında, "Değerli silah ve mesai arkadaşlarım, görevlerinizi büyük başarı ve fedakarlıklarla yerine getirdiğiniz bir yılı geride bırakırken, Milli Savunma Bakanlığı ailesi olarak 2023 yılına da artan bir inanç ve heyecanla hazırlanıyoruz" dedi. Akar, küresel ve bölgesel düzeyde gelişmelerin hızlandığı; artan risk, tehdit ve tehlikelere bağlı olarak güvenlik kaygılarının en üst seviyeye çıktığı bir dönemden geçtiklerini vurgulayarak, "Bu hassas süreçte tüm gelişmeleri yakından takip etmekte, ülkemizin ve asil milletimizin savunma ve güvenliği ile ilgili her türlü tedbiri almaya gayret göstermekteyiz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına girerken Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın uluslararası alanda kurduğu çok boyutlu ilişkilerle özne haline gelmiş; ülkemizin etki alanı 3 kıta, ilgi alanı bütün dünya olmuştur" ifadelerini kullandı. Görev ve sorumlulukları artan Milli Savunma Bakanlığı'nın bölgesel ve küresel güvenlik için yeni yaklaşım ve stratejilerle Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en etkili faaliyetlerini icra ettiğini aktaran Bakan Akar, "Bu kapsamda hudutlarımız, 'Hudut namustur' anlayışıyla; bugüne kadarki en yoğun ve en etkili tedbirler ile korunmaktadır. Terörle mücadelemiz ise 'Terörist neredeyse hedefimiz orasıdır' stratejisiyle başta FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı artan bir şiddet ve tempoda aralıksız devam etmektedir. Çözüm sürecinin bittiği 24 Temmuz 2015 tarihinden bugüne kadar; yurt içinde, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 37 bin 312, bu yılın başından itibaren ise 4 bin 9 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bundan sonra da tehlike nereden gelirse gelsin, terör örgütlerine kim destek verirse versin, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' düsturuyla mücadele etmekte; 85 milyon vatandaşımızı terör belasından kurtarmakta kararlıyız" dedi.

911

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yeniyıl mesajı da şöyle oldu: Sevginin gücünün, güce olan sevgiye üstün geleceği umuduyla Ankaralıların ve milletimizin yeni yılını kutluyorum. Milli Mücadele’mizin karargâhı, aydınlık yarınların şehri olan Ankara’mız için 2022 yılında “Yeşilin Başkenti” projesi ile evlatlarımıza temiz bir nefes bırakma mücadelemizi sürdürdük. “Öğrenci dostu” uygulamalarla öğrencilerimizin hayatını kolaylaştıran çalışmalara yenilerini ekledik. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek Başkentlileri “akıllı kent” uygulamalarıyla buluşturan projelere ve yeni teknoloji merkezlerine birlikte imza attık. Başkentin tarihini ve kültürünü gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla restorasyon çalışmalarımızı titizlikle yürüttük. İyiliğin hastalıktan daha bulaşıcı olduğu dönemleri hep birlikte yaşadık. Bu süreçte esnafımızın, üreticilerimizin, öğrencilerimizin; toplumumuzun tüm kesimlerinin yanında olduk. Sanatın ve kültürün de başkenti olarak atölye çalışmalarından tiyatroya, konserlerden panele kadar birbirinden renkli etkinliklerle bir yıl geçirdik. Türkiye’nin kalbi, Cumhuriyetin Başkenti Ankara’mızı 2023 yılında da hak ettiği noktalara taşımak için tüm imkânlarımızla çalışacağız. Bu duygularla, yüzlerde mutluluk olma azminizin önünde hiçbir engelin duramayacağı bir yıl olmasını diliyor, tüm Ankaralıların ve aziz milletimizin yeni yılını kutluyorum.

1011

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda şunları kaydetti: “Sevgili halkım, 2023 kapıda. Ve eminim sizde 2023 öncesinde şaşkınlıkla sarayı izliyorsunuz. KYK dedim, EYT dedim, Bay Kemal söylüyor, Saray paniğe kapılıyor. 20 yıldır halkın çığlıklarına kulaklarını kapatan bu adam, şimdi ne dediysem yapıyor. Yapacak, yapacak. Yaptıracağım ona. Onu neyin beklediğini gördükçe korkuyor, Bay Kemal’in çözümlerine sarılıyor. Sarılsın, iyidir. Ama ona daha çok şey yaptıracağım, endişelenmeyin. Bakın 2023 yılı başka bir yıl olacak. İktidarı alacağız, aldığımız andan itibaren yüzlerce, binlerce çözüm bir anda devreye girecek. En büyük sorunlardan en küçüklere kadar tüm çözümler bir anda başlayacak. Düşünün, otomobilde ÖTV’nin kaldırıldığını, ücretlilerin daha düşük vergi ödediği, ücretlerin arttığı, daha da önemlisi alım gücünün yükseldiği, kırsalda çalışan kadın ve gençlerin SGK primlerinin devlet tarafından ödendiği, hakların verildiği, yatırım paralarının Türkiye’ye aktığı, kadınların sorunlarının çözüldüğü bir büyük hareket. Çözüm bekleyen, samimi her sesi duyuyorum. Küçük büyük her sorunu çözeceğiz. Staj mağdurlarının sorunları da çözülecek, ataması yapılmayan öğretmenler de atanacak; çiftçiler de güvence altına alınacak. Suçsuz KHK’lıların mağduriyeti de çözülecek. Üniversitelerimiz hızla özgürleşecek ve bilgi üretecek. Binlerce çözüm bir anda. Öyle çıkıp bir şey bahşediyormuş gibi, müjde bile vermeyeceğim. Bin tane müjde aynı anda hangi açıklama ile verilebilir ki? Yapacağız ve şaşkınlıkla izleyeceksiniz. Sevgili halkım, bir fırtına geliyor. Öyle güzel bir fırtına ki bu, mükemmel bir çözümler fırtınası. Yelkenlerimiz rüzgârla dolacak. Hayat sorunlarınızın çözüldüğü, yaşama sevincinizi geri kazandığınız, umutlarınız yeşerdiği, çetelerin hukuk önüne çıktığı, çaldıklarının uzak diyarlardan geri getirildiği, güzel ve büyük, mükemmel bir fırtına. Loading halkım loading… Göreceksiniz, 2023’ün neden herhangi bir yıl gibi olmadığını göreceksiniz ve yaşayacaksınız. Bay Kemal’i bekleyin, iyi seneler.”

1111

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yeni yıl mesajı şöyle oldu: “Tüm dünya için iyilik dileklerimizin birleştiği yeni bir yıla başlarken, her birimizin yüreğindeki hayallerin hayırlarla gerçekleşmesini, huzur ve ümidin gelecek tüm yılları ve zamanları kuşatmasını diliyorum. Cumhuriyetin ilanının 100. yılına Türkiye Yüzyılı hedefi ve heyecanıyla yürürken, gerçekleştirdiğimiz sayısız atılımın gururunu Milletçe yaşıyoruz. Göklerden denizlere, geçmişten geleceğe, tamamlanan her bir proje ve kazanım yeni bir başlangıca kıvılcım oluyor. Bugünümüz ve geleceğimiz için yüreğiyle emek veren her bir insanımızın gayretinin sonucu olan tüm kazanımlarımız için şükran duyuyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bu aydınlık gelecek yolunda ebediyyen Milletimizin kalbi, Milletimizin sesi olarak yaşayacaktır. Milletimizin refahı, esenliği ve geleceği için azim ve kararlılığımızı sürdürdüğümüz gibi, dünyanın farklı coğrafyalarında savaşlar ve zorluklar içerisindeki tüm masum insanlar için de zulme, baskıya, haksızlığa ve çifte standarda karşı sesimizi yükseltmekten ve mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Ardımızda bıraktığımız senede hüzünleri ve yüreğimizde derin acılarıyla dar-ı bekaya uğurladığımız kardeşlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Geçen zamandan çıkarılan derslerle ancak el ele vererek ve bir çocuğun mutluluğunu tüm dünyanın mutluluğu bilerek daha güzel bir gelecek mümkün olabilir. Bu inançla çalışmaya ve gelecekten daima ümitvâr olmaya devam edeceğiz. İyilik, sevgi, afiyet ve bereketle. Aziz Milletimizin ve tüm insanlığın 2023 yılını tebrik ediyorum.”