Diğer
Dünya
Federal İçişleri Bakanlığı'nın sığınmacıların geri dönmesini teşvik etmek için başlattığı kampanya tepki çekti. Bakanlık, ülkesine geri dönenlerin bir yıl boyunca ikamet masraflarını karşılama taahhüdünde bulundu.
Almanya'da 'geçici koruma' statüsüne isyan eden binlerce kişi, iltica hakkı talebiyle mahkemeye gidiyor. İltica başvurusu sayısının 2017'de de katlanarak artması bekleniyor.
Pro Asyl'in başkan yardımcısı Bernd Mesovic 2015 yılında mültecilerin kaldıkları binalara yönelik 126 kundaklama olayı yaşandığını kaydediyor. Mülteci yurtlarına yönelik saldırılar da bir önceki yıla göre 4 kat arttı.
Sığınmacı göçü Almanya'da yerel yönetimleri ekonomik olarak sarsıyor. Sığınmacıların gereksinimlerinin karşılanması için özel teşebbüslerin de desteğine gereksinim duyuluyor. Bu durum istismarlara da yol açabiliyor.
Avrupa’nın İslamlaşmasına ve mültecilere yönelik protestolar artarken, diğer yandan da mültecilere yardım etmek için projeler üretenler var. Peki, tam olarak mültecilere nasıl yardım edilebilir? Eksiklikler neler?
© Tüm hakları saklıdır.