04 Temmuz 2024

Boğaziçi Üniversitesi 3. Alternatif Mezuniyet Günü gerçekleştirildi

Öğrenciler mezuniyet töreni için bir hayli hazırlanmışlardı

Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olan gençler kendi göbek bağlarını kendileri kestiler. Dün akşamüstü kendilerine güzel bir mezuniyet töreni düzenlediler. Bildiğiniz gibi 2021'den beri Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör atamaları (önce Melih Bulu, sonra Naci İnci), okulun dengesini bozmuş durumda. Üç yıldan beri okulda mezuniyet töreni yapılması rektörlük tarafından engelliyor (gerçi Beykoz Üniversitesi ve kolejler okulun alanını kendi mezuniyet törenleri için kullanabiliyor, ne perhiz, ne lahana turşusu).

Öğrenciler pankartları ile dünkü törene hazırlanmışlardı.

Aşağıdaki videoda bunu daha iyi görebilirsiniz.

Üniversitemiz de bizim, mezuniyetimiz de bizim

Öğrenciler mezuniyet töreni için bir hayli hazırlanmışlardı. (Linkleri tıklayarak, videoları seyredebilirsiniz.)

Tıklayın.

Tıklayın.

Tıklayın.

Hocaları da kendilerine konuşmalar yaptı.

Tıklayın.

Prof. Dr. Mine Eder, katılan öğrenci ve destek veren velileri kutladı  

3. Alternatif Mezuniyet Günü'nde konuşma yapan Prof. Dr. Mine Eder, bütün süreci özetleyen ve dünyadaki gelişmeleri yorumlayan kıymetli bir konuşma yaptı. Aşağıda bu konuşmadan iki bölümü izleyebilirsiniz. (Mine hocanın Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan tüm süreci detaylarıyla mart ayında anlattığı bir bölümü burayı tıklayarak görebilirsiniz.)

Toplantı sonrasında mezunlar açıklama yaptılar ve şöyle dediler:

"Sevgili yasaklı/yasaksız mezunlar, öğrencilerin ve yasaklı/yasaksız hocaların direnişine sahip çıkmak için sizleri Cuma günü saat 11.45'te Etiler kapıda bekliyoruz. Sürprizlerimiz var."

Füsun Nebil Kimdir?

Füsun Sarp Nebil, İstanbul, Bakırköy'de doğdu. Eğitimini Çanakkale, İzmir ve İstanbul'da yaptı. Evli, 2 çocuk sahibidir. Denizcilik meraklısıdır (amatör kaptan).

Master derecesini Istanbul Teknik Üniversitesi Nükleer Yüksek Mühendisliği bölümünden aldı (Şimdi Enerji Enstitüsü). THY, Nasas Alüminyum Fabrikası ve Alemdar Holding Grubunda çeşitli görevlerde bulundu.

1997 Türkiye'nin ilk ISP'lerinden Alnet'in Genel Müdürlüğüne getirildi. 1999 yılında turk-internet.com'un da dahil olduğu çeşitli siteleri yayınlayan Intervizyon Ltd. şirketini kurdu. Şirket halen Kadinvizyon.com gibi başka siteleri de yönetmektedir.

1998 - 2011 arasında Ulaştırma Bakanlığı tarafından kurulan İnternet Kurulu üyeliği yaptı. Devletin özel sektörü aldığı çeşitli komisyonlarda çalıştı. 2016'dan beri TOBB Telekom Meclisi üyesidir.

Nebil, Eylül 2001 yılında Birleşmis Milletler tarafından Türkiye'den seçilen başarılı iş kadınları arasında yer aldı (UNECE INCLUDES 9 TURKISH BUSINESSWOMEN ON ITS LIST).

2010-2013 arasında Türkiye Dijital Oyun Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

2011 - 2015 arasında 4 yıl Eutelsat Avrupa TV Ödüllerinde Jüri Üyeliği görevi aldı.

Türkiye İhracatçılar Merkezi dahil, çeşitli projelerde "Bilişim ve İletişim Sistemleri Danışmanlığı" vermektedir. Konusuyla ilgili olarak TV programlarına ya da konferanslara katılarak, konuşma yapmaktadır. Yazıları internet üzerinden turk-internet.com sitesinin yanısıra, yetkinreport.com, bilisimdergisi.org.tr, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Dergisi, 21.Yüzyıl Türkiye Enstitüsü, Güncel Hukuk Dergisi, Ankara Baro Dergisi, journo.com, Tüketiciler Birliği Etikett gibi çeşitli ortamlarda yayımlanıyor.

2014 yılından beri T24'te yazıyor.

Türk Telekom ve Turkcell konusunda araştırmaları ve uzmanlığı var. 2018 nisan ayında "Bitcoin ve Kripto Paralar" isimli ilk kitabı yayınlandı.

Detaylı bilgi için https://wiki-turk.com/fusun-sarp-nebil/ adresine bakabilirsiniz.

 

Yazarın Diğer Yazıları

AKP fiber altyapı işini, operatörlerden ayıracak mı?

Yıllar, yıllar sonra, biz bu kadar ikaz ettikten, operatörler ve Telkoder bir süre "Ortak Altyapı" diye bağırdıktan ve hatta 2018 seçimleri öncesinde Binali Yıldırım'ın ev sahipliğinde imza attıktan ama bir türlü oldurulmadan sonra, acaba ne oldu da birden fiber altyapının eksik olduğu gündeme geldi? Bu aklı çok uluslu yatırım bankaları vermiş olabilir mi?

Vefa Lisesi Mezunlar Derneği kahvaltısından notlar

Rahatlamanın zamanı değil. Herkesin elini taşın altına koyma zamanı. Ülkemizdeki olayların saçmalığı bir yana (ki bence en az 40-50 yıldır aşamalı olarak artarak bu duruma geldik), dünya da topyekûn bir saçmalık döneminden geçiyor. Bu dönemde şikâyet etmeyi bırakın

Ağustos 2024'te ülkemizin internet hızı, hâlâ dünya ortalamasının bile altında

Dünyanın en yüksek mobil hızının ancak yüzde 11,6'sına ve en hızlı sabit hızının ancak yüzde 14,4'üne sahibiz. Durum o kadar kötü ki sadece en yüksek hızın küçük bir bölümüne sahip değil aynı zamanda hem mobilde hem de sabitte dünya ortalamasının bile hayli altındayız

"
"