Haberler

Yurtdışında oy kullanan Türkiye vatandaşı, oy pusulasındaki cumhurbaşkanı adaylarının üzerine patates, soğan ve salatalık koydu

28 Nisan 2023 12:06

Yurtdışında oy kullanan Türkiye vatandaşının oy kullanma kabininde çektiği video gündem oldu. Vatandaşın, Oy pusulasının üzerindeki cumhurbaşkanı adaylarının fotoğrafı üzerine salatalık, soğan ve patates koyduğu görüntülerin üzerine "Almanya'dan sevgiler" notunu yazdığı görüldü.

14 Mayıs tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için yurt dışında yaşayan vatandaşların oy verme işlemi dün başlamıştı. Yurtdışında oy kullanan vatandaşlardan biri dikkat çeken görüntüyü sosyal medyada paylaştı.

Almanya'da oy kullandığı anlaşılan Türkiye vatandaşının, seçim kabininde cumhurbaşkanı adaylarının üzerine salatalık, soğan ve patates koydu. 

Oy pusulasında Cumhurbaşkanı adaylarının üzerine salatalık, soğan, patates koyan kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının üzerine ise "Evet" mührünü koydu.

Son dönemde patates, soğan gibi temel gıda ürünlerine gelen zamlarla alım gücü de azaldı. Zamlı fiyatlar siyasetin ve siyasetçilerin seçim propogandalarında sıkça yer alıyor. Bu nedenle paylaşım sosyal medyada tepki çekti.