Haberler

Yemen'de askeri geçit törenine çifte saldırı: Çok sayı da ölü ve yaralı var

02 Ağustos 2019 11:15

İç savaşın hâlâ devam ettiği Yemen'de askeri geçit törenine saldırı düzenlendi. En az 51 kişi hayatını kaybetti, 56 kişi de yaralandı. . 

Reuters haber ajansı saldırının Birleşik Arap Emirlikleri destekli Güvenlik Kuşağı'na ait bir askeri kampa düzenlediğini geçti. Birleşik Arap Emirlikleri Yemen'de Husilere karşı savaşan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun da bir bileşeni.

Husilerin resmi televizyon kanalı konumundaki El Mesire saldırının orta menzilli balistik füze ve bir askeri insansız hava aracıyla düzenlendiğini duyurdu. Haberde hedef alınan askerlerin Husilerin elinde bulunan bölgelere yönelik bir harekât için hazırlık halinde olduğu ileri sürüldü.

Yemen ordusundan bir kaynak Tuğgeneral Münir El Yafi'nin de ölenler arasında olduğunu söyledi.

İç savaş 4 yıldır sürüyor

Yemen'deki iç savaş 2015 yılında patlak vermişti. Suudi Arabistan ve bölgedeki diğer Arap ülkeleri Devlet Başkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'ye destek veriyor. Şii Husi milislerinin arkasında ise İran bulunuyor.

Birleşmiş Milletler'in rakamlarına göre 10 binden fazla insanın öldüğü savaşta 3 milyon 300 binden fazla insan da yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kaldı.

Kaynak: Reuters ve DW