Haberler

Yaya güvenliğine dikkat çekmek için sokak ve kavşaklar rengarenk boyandı

19 Ekim 2019 10:49

İstanbul Maltepe'de yaya ve çocukların trafikteki güvenliğini sağlamak amacıyla kavşak dönüşüm provası düzenledi. Yapılan kavşak dönüşüm provasında kent tasarımcıları ve vatandaşlar, trafikte yaya ve çocuk güvenliğini artırmak için kavşak ve sokakları rengarenk boyadı.

Düzenlemede, Maltepe Zümrütevler Meydanı'nda kavşaklar, sokaklar ve yaya geçitleri rengarenk boyandı, yeniden düzenlendi. Yaya ve çocukların trafikteki güvenliğini hedefleyen bu düzenleme ile aynı zamanda kavşakların araçlardan kurtarılması da hedeflendiği belirtildi.

Düzenleme ile ilgili konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu projeyi ilk defa Türkiye’de hayata geçiriyoruz. Amacımız İstanbul’daki meydanların dönüşümünü deneme yanılma sistemiyle yapmak. Değişim istediğimiz sokakları, caddeleri, pratikteki uygulamaya geçirip mahalle sakinleri sonuçtan memnun kaldığı takdirde onların hizmetine sunmaktır. 

Genelde mühendisler geliyor, projeyi çizip vatandaşa dayatıyor. Ama orada yaşayan hemşehrilerimiz var. Onlara nasıl bir sokak, cadde, mahalle planlamak istediklerini sormadan yaptığınızda dayatmış olursunuz. Bizim sloganımız ‘Dayatan değil danışan bir anlayış, danışan bir belediyecilik’. İlerleyen günlerde bunu daha da çoğaltacağız ‘’ ifadelerini kullandı.