Haberler

Yavuz Ağıralioğlu'nun yeni parti çalışmaları kapsamında Aksaray'da istişare toplantısı yapıldı

15 Eylül 2024 16:25

T24 Video

İYİ Parti’den ayrılan Yavuz Ağıralioğlu’nun kuracağı yeni parti için yapılan çalışmalar kapsamında Aksaray’da istişare toplantısı yapıldı. Eski İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, "Bu kadar mutsuz bir toplumu ve bu kadar mutsuz bir seçmeni mutlu edecek, milletimizin ihtiyaçlarına cevap verecek yeni oluşuma sanırım ki bir ihtiyaç vardı. Allah'ın izniyle, sizlerin teveccühü ve duasıyla bu oluşumun başarıya ulaşacağına inancımız tamdır" dedi.

Yavuz Ağıralioğlu’nun yeni parti çalışmaları kapsamında Aksaray’da istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda, İYİ Parti milletvekili aday adayı Ali Karakuş, yeni kurulacak partinin Aksaray İl Başkanı olarak tanıtıldı.

Yeni partinin teşkilatlanmasından sorumlu eski İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, partinin kuruluşu ve isminin Cumhuriyet’in 101. yıl dönümü olan 29 Ekim’de netleşeceğini söyledi. Kamuoyunun aklında böyle bir partiye ihtiyaç olup olmadığına yönelik soru olduğunu belirten Erel, “Herkes mensup olduğu siyasi partiyi şöyle bir düşünsün, bir gözünün önüne getirsin. Bu partilerden ne derece mutlu olduğunu bir ölçsün. Ondan sonra bu partiye ihtiyaç var mı yok mu sorusunu öyle tartışalım. Ben biliyor ve sezinliyorum ki Türkiye'de her siyasi partiye oy veren seçmenlerimiz bulundukları siyasi partide mutlu değiller” dedi.

22 senedir Türkiye’yi yöneten AK Parti’nin seçmenlerinin, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin seçmenlerinin de mutlu olmadığını ifade eden Erel, “Bu kadar mutsuz bir toplumu ve bu kadar mutsuz bir seçmeni mutlu edecek, milletimizin ihtiyaçlarına cevap verecek yeni oluşuma sanırım ki bir ihtiyaç vardı. Allah'ın izniyle sizlerin teveccühü ve duasıyla bu oluşumun başarıya ulaşacağına inancımız tamdır. Yaklaşık 150 gündür ülkenin dört bir yanında geziyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından bizlere takdirler, teklifler geliyor” ifadelerini kullandı.

“Kendimizi savunmaktan yorulduk”

İYİ Parti’nin kurulma aşamasına da değinen Ayhan Erel, “Ya hocam ne gerek var böyle bir parti kurmanıza, bakın yakında sizi toplayacaklar içeriye atacaklar, uğraşmayın bu boş işlerle’ denildiğini o dönemde beraber yol yürüdüklerimiz gayet net bilirler. Biz kendimizi savunmaktan yorulduk ama vatandaşımız bu suçlamaları bize atmaktan yorulmadı. İYİ Parti'deki FETÖ ve PKK suçlamalarının yorgunluğunu artık Yavuz Ağıralioğlu'nun önderliğinde kurulan partide atacağız. Vatandaşlarımızın bize böyle bir serzenişi ile karşılaşmadığımız gibi vatandaşlarımız bizlere ‘Yavuz Ağıralioğlu'nu ve sizleri yanlış tanımışız. 40 yıllık şu partideniz ama sizlere çıkmış olduğunuz bu yolda başarılar diliyoruz’ diyorlar” dedi.

Yavuz Ağıralioğlu’nun İYİ Parti’den ayrılırken ortaya bir duruş koyduğunu da vurgulayan Erel sözlerini şöyle tamamladı:

“Yavuz Bey, ‘Türk milleti, kanlı terör örgütü PKK ile aynı kulvarda yürüyenlerle, Türkiye'de Kürtçe ikinci bir resmi dil olsun diyen, Türkiye'yi eyaletlere bölmeyi parti programına koyan, onlar her ne kadar dese de teröre bulaşmadık diye kamuoyunun bildiği terör örgütü ile ilişkisi olan diğer bir oluşuma teslim edilemez’ diyerek istifa ederek partisinden ayrıldı.” 

Kaynak: ANKA / Kemal Onur Atalay