Diğer

Van Gogh’un "Les Saintes-Maries-de-la-Mer" serisi dijital dünyada canlandı

03 Aralık 2023 10:03

T24 Video

Çek sanatçı Andrey Zakirzyanov, Van Gogh’un "Les Saintes-Maries-de-la-Mer / Saintes-Maries'de Deniz Manzarası” serisine ait deniz manzarası tablolarını animasyona dönüştürdü.

Grafik hesaplama teknikleri kullanan sanatçı, Akdeniz'i tasvir eden tabloları orijinal dokusunu koruyarak resimlerin orijinaline uygun biçimde animasyonlaştırdı.

Animasyon, Van Gogh’un orijinal eserlerinin sergilendiği Amsterdam'daki Van Gogh Müzesi tarafından da çok beğenildi. Müze, seriye dijital ortamda hayat veren sanatçı Andrey Zakirzyanov’a resmi bir teşekkür iletti.

Sanatçı Zakirzyanov, YouTube kanalında projenin devamında yeni animasyonların geleceği sinyalini de kısa bir video ile müjdeledi.

Resmin hikayesi

Fransa'nın Saintes-Maries-de-la-Mer kasabası, Vincent van Gogh'un Haziran 1888'de yaptığı bir dizi tabloya konu oldu. Van Gogh, Arles'te yaşarken, Saintes-Maries-de'ye bir haftalık bir gezi yapmıştı. La-Mer kasabası ve Akdeniz'de deniz manzarası konulu çeşitli resimler yaptı.

Ressamı ikonik eserlerinden biri olarak anılan tablo, 64.5cm x 50cm boyutlarında ve sanatçının bir haftalık seyahatinde ürettiği 9 çizim ve 3 tablodan oluşan, toplam 12 parçalık koleksiyonun bir parçası.

Saintes-Maries'de ürettiği çalışma, önceki çalışmalarından daha deneysel ve anlatımcı bir üslup kazandı. Saintes-Maries'de Deniz Manzarası'nda (Denizde Balıkçı Tekneleri), yüksek ufuk ve çerçevenin tepesine yakın teknelerin birleşimi ile izleyiciyi resmin ön planındaki ve ortasındaki dalgalı denize çekiyor.

Müzik: Andrey Surotdinov