Haberler

Uşak Üniversitesi LGBTİ+ bayrağına 'paçavra' dedi, bayrağı açan öğrenci hakkında resmî işlem başlattı

19 Temmuz 2023 14:28

T24 Video

Uşak Üniversitesi mezuniyet töreninde mezun olan bir öğrenci LGBTİ+ bayrağını açtı. Üniversitenin Basın Danışmanlığı açıklamada bulundu. Kamuoyu ile paylaşılan açıklamada LGBTİ+ bayrağına 'paçavra' ifadesiyle öğrencinin bayrak açması için "provokasyon amacıyla ani bir hamle" ifadesi kullanıldı. Ayrıca mezuniyet töreninde LGBTİ+ bayrağı açan öğrenci hakkında resmî işlem başlatıldığını duyurdu.

Uşak Üniversitesi mezuniyet töreninde mezun olan bir öğrenci sahneden indiği sırada mezuniyet cübbesinden çıkardığı LGBTİ+ bayrağını açtı. Ardından üniversitenin Basın Danışmanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılan açıklamada LGBTİ+ bayrağına 'paçavra' ifadesiyle öğrencinin bayrak açması için "provokasyon amacıyla ani bir hamle" ifadesi kullanıldı. Uşak Üniversitesi'nin, pazartesi günü yapılan mezuniyet töreninde LGBTİ+ bayrağı açan öğrenci hakkında resmî işlem başlatıldığını duyurdu.

Üniversitenin Basın Danışmanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekilde:

''Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nün 17.07.2023 tarihindeki mezuniyet töreni sırasında mezun öğrencilerden biri kıyafetine gizlediği LGBT paçavrasını hiçbir yetkilinin izni ve bilgisi olmaksızın tören esnasında provokasyon amacıyla ani bir hamle ile açmıştır''