Haberler

Ümit Özdağ: IŞİD’in beş ayrı ilde güvenli evi var

"Türkiye iki ittifak arasına sıkıştırılacak bir ülke değildir"

08 Ağustos 2022 22:11

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,TELE1’de Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu. Özdağ, "IŞİD hücreleri dışında, yeni IŞİD unsurları, kaçırılacak unsurlar geldiği zaman birinin ifadelerinden biliyoruz. IŞİD’in Türkiye’de beş ayrı ilde güvenli evi var." dedi.

IŞD’ın Türkiye’de güvenli evleri olduğunu öne süren Özdağ, “IŞİD hücreleri dışında, yeni IŞİD unsurları, kaçırılacak unsurlar geldiği zaman birinin ifadelerinden biliyoruz. IŞİD’in Türkiye’de beş ayrı ilde güvenli evi var. Suriye'ye iç savaş başladıktan sonra giden bu unsurlar Türkiye daha önceden geldiler. Polis sürekli operasyonlarla kontrol altında tutmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

"Mansur Yavaş'ı çıkartın onu destekleyelim"

Ümit Özdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye iki ittifak arasına sıkıştırılacak bir ülke değildir. Türkiye’nin önünde başka seçenekler de vardır. Birinci turda seçilecek adayı destekleyeceğini söyleyen bir partiye neden 2. tura kalırsa kimi desteklersin diye soruluyor? Gelin 2. turda kazanacak adayı çıkartmayı bırakın, 1. turda kazanacak adayı yani Mansur Yavaş’ı çıkartın onu destekleyelim.

"İyi Parti'nin kimi destekleyeceği önemli"

Zafer Partisi’nin ikinci turda kimi destekleyeceği kadar önemli bir soru da 1. turda İyi Parti’nin kimi destekleyeceğidir. Bu konuda daha ortada net bir tavır olduğunu görmüyorum ben.  Eğer İyi Parti Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz eder ve kendi adayını çıkartırsa hiç şaşırmam. Bunun için Mansur Yavaş’ı 'fake' aday olarak gösterirlerse şaşırmam. Biz Mansur Yavaş’ı kazanacak aday olarak destekliyoruz ve desteklemeye de devam ediyoruz.

"Kılıçdaroğlu’nun kaybetmeye hazırlandığını düşünüyorum"

Zafer Partisi, Erdoğan’ın aşılması gerektiğini düşünüyor. Bugün Kılıçdaroğlu bir açıklama yapmış; “Biz öyle önemli sayıda Suriyeliye vatandaşlık verilmediğini biliyoruz. YSK’dan bile sağlıklı veriler var elimizde o yüzden içimiz rahat. 300-500 bin yok” demiş. Peki, ben buradan Kılıçdaroğlu’na soruyorum İstanbul’da 10 milyona yakın seçmen varken CHP 13 bin oyla kazandı seçimi. Ne kadar kişiye vatandaşlık verildiğini bilmeyen CHP nasıl oluyor da ne kadar kişiye vatandaşlık verildiğini biliyor ben anlamış değilim. Bir oyun kader değiştireceği seçimde eğer Kılıçdaroğlu 250 bin 300 bin kişi önemli değil diyorsa ben Kılıçdaroğlu’nun kaybetmeye hazırlandığını düşünüyorum."