Haberler

Ümit Özdağ'ın "Telefon çalan Suriyeli" diye hedef gösterdiği kişi açıklama yaptı: Yaptığı provokatörlüktür

10 Şubat 2023 19:35

Zafer Partili Özdağ'ın "Telefon çalan Suriyeli" diye hedef gösterdiği kişi açıklama yaptı. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,  sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak "Mavi yağmurluklu Suriyeli canlı yayında itfaiye erinin telefonunu çalıyor" demişti. Ümit Özdağ'ın "Telefon çalan Suriyeli" diye hedef gösterdiği Abdulbaki Bozdağ açıklama yaptı. Bozdağ, "Ümit Özdağ'ın yaptığı provokatörlüktür, halkı iç karışıklığa sürüklemektir. Seni Allah'a emanet ediyorum" dedi. 

"Deprem bölgelerine yardım götürüyoruz"

Özdağ'ın "Telefon çalan Suriyeli" diye hedef gösterdiği Abdulbaki Bozdağ açıklama yaptı. Ümit Özdağ'ın yaptığının "provokatörlük" olduğunu söyleyen Baki, "Ümit Özdağ'ın yaptığı halkı iç karışıklığa sürüklemektir. Ümit Özdağ'ı Allah'a havale ediyorum. Bugün bana attığı yalan iftira için konuşuyorum. Bugün bana Suriyeli hırsız demiş. Ben ne Suriyeliyim ne hırsızım. Ben Türk vatandaşıyım. Hırsız hiç değilim. Diyanet Vakfı'nda hafız biriyim. İki üç gündür Maraş'a, Hatay'a Malatya'ya yardım götürüyoruz. Telefonum da burada. Ben sadece telefonumu arka cebimden aldım, ön cebime koydum. Bu provokatörlükten başka bir şey değil. Bu zamanda halk perişan halde, enkazın altında cesetlerimiz, yaralılarımız var. Bu durumdayken bile siyaset yapıyorsun ya seni Allah'a havale ediyorum. Hukuki bütün yollara başvuracağım ve buradan gelen parayı depremzedelere bağışlayacağım" diye konuştu. 

Konuya ilişkin Şanlıurfa Valiliği de açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı sol tarafta konuşuyor, sağ taraftaki mavi yağmurluklu Suriyeli canlı yayında itfaiye erinin cep telefonunu çalıyor." başlıklı sosyal medya paylaşımıyla ilgili olarak yapılan araştırmada, haberin gerçeği yansıtmadığı, habere konu olan arama kurtarma çalışmasının 07.02.2023 günü saat 00:52 de İpekyol Mahallesi Osman Ağan Apartmanında gerçekleştirildiği, bahse konu çalışmalara katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile yapılan görüşmede personellerine ait herhangi bir çalınan telefonun olmadığı anlaşılmıştır.

Konuyla ilgili yapılan çalışmalarda Suriyeli olduğu iddia edilen şahsın A.B (2000 doğumlu Akçakale nüfusuna kayıtlı) olduğu, halen ilimizde hafızlık eğitimi alan imam adayı olduğu, olay günü Şanlıurfa ilinde gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldığı, ayrıca bir gün sonra Adıyaman ilinde de arama kurtarma çalışmalarına katıldığı anlaşılmıştır. Sosyal medya paylaşımında çalındığı iddia edilen telefonun ise kendisine ait olduğu ve içerisinde adına kayıtlı hattın takılı olduğu tespit edilmiştir.

 

Özdağ, açıklamanın ardından paylaşımını silmek zorunda kaldı.