Haberler

Uluslararası koruma başvurusu yapmak için göç idaresine gitti, alıkonuldu

02 Mayıs 2024 22:14

Avukat Duygu İnegöllü, müvekkilinin uluslararası koruma başvurusu yapmak için Çankırı İl Göç İdaresi'ne gittiğinde görevliler tarafından hukuksuzca alıkonulduğunu aktardı. 

Avukat Duygu İnegöllü, ülkesine dönemeyen müvekkili ile birlikte uluslararası koruma başvurusu yapmak için Çankırı İl Göç İdaresi'ne gitti. İnegöllü, burada müvekkilinin hukuksuzca "alıkonulduğunu" aktardı.

İşlemleri için belgeleri ve pasaportu teslim ettikten sonra beklemeye başladıklarını belirten İnegöllü, "Öğle arası yaklaştığından bizi ne zaman alacaklarını sordum. Görevli bana polisi aradıklarını ve benim beklememe gerek olmadığını söyledi" dedi. İnegöllü, durumun hukuka aykırı olduğunu ve mesleğinin yapılmasına engel teşkil ettiğini söyledi. 

"Üyemizin mesleğini ifa etmesini engelleyen görevliler suç işlemektedir"

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şube tarafından yapılan açıklamada ise "Sivil bir araçla ve sivil giyimli kişilerce 'kaçırılarak' uluslararası korumaya erişim hakkı engellenen müvekkil derhal serbest bırakılmalıdır! Üyemizin mesleğini ifa etmesini engelleyen ve müvekkilinin özgürlüğünü gasp eden görevliler suç işlemektedir!" ifadeleri kullanıldı.