Haberler

'Tuvalet cezası' belediye meclisinin gündeminde: "Başkanın İpekçi'yle ortaklığı vardı, o yüzden kibarca ‘istifasını aldım’ diyor"

06 Aralık 2019 14:09

Güngören Belediyesi Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi'nin belediyede çalışan şoföre 'tuvalet önünde oturma cezası' vermesi belediye meclisinin aralık ayı toplantısında da gündeme geldi. CHP'li meclis üyesi Alaettin Aktay, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir'e "İstifası alınamaz, görevden alınır. Başkanın (Veysel İpekçi ile) ortaklığı vardı. O yüzden kibar bir davranışla ‘istifasını aldım’ diyor" diyerek tepki gösterdi.

TIKLAYIN: Güngören Belediyesi’nde skandal; ‘ayağa kalkmadı’ diye personele ‘tuvalet önünde oturma’ cezası istifa getirdi

İpekçi ve Demir’in katılmadığı toplantıda, CHP grubu adına söz alan Alaettin Aktay, olayı kınayarak Demir'e üslup eleştirisinde bulundu. 

Belediye Başkanı Demir’in yaptığı “Belediyemizde meydana gelen üzücü olaydan dolayı ilgili başkan yardımcımızın istifası alınmıştır. Mesai arkadaşımız ve Güngören halkından özür dileriz” açıklamasını hatırlatan CHP’li Aktay şunları söyledi:

"Ben bugün aslında burada insan hakları ile ilgili bir konuşma yapacaktım. Ancak malum olay gündemin önüne geçti. Belediye başkanımızı bir konuda uyarmak istiyorum. Veysel İpekçi’nin ‘İstifasını aldığını’ söyledi. İstifası alınamaz. Görevden alınır. Bu ayıbı örtmenin bir başka versiyonu. Çünkü istifa etmek kişisel bir meseledir. Başkan’ın (Veysel İpekçi ile) ortaklığı vardı. O yüzden de kibar bir davranışla ‘istifasını aldım’ diyor. Bunu doğru bulmuyorum."

Veysel İpekçi’nin davranışına AKP’li üyeler de tepki gösterdi. AKP İBB Meclis Üyesi ve Güngören Meclis 1. Başkanvekili Ömer Lütfi Arı da divan olarak yaşanan olaya tepki gösterdiklerini açıkladı.

Belediye Başkan Yardımcılığı'ndan istifa eden Veysel İpekçi'nin, Güngören Meclis üyeliğinden de istifası istendi. İpekçi’nin istifa etmemesi durumunda AKP’nin ‘kesin ihraç’ talebiyle disiplin kuruluna sevk edeceği konuşuluyor.