Haberler

Türk vatandaşı, ABD sınırını yasa dışı yollarla geçer geçmez göç düşmanı oldu: Sınır güvenliği kötü, ülkeye kimin geldiği belli değil

24 Mayıs 2024 11:02

T24 Dış Haberler

Meksika'dan sınırı yasa dışı yollarla geçerek ABD'ye giren bir Türk vatandaşı, ABD basınına ülkenin sınır güvenliğini şikayet etti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın göç politikalarını sıklıkla eleştiren muhafazakar Fox News kanalı, sınırı yasa dışı yollarla geçen bir grup göçmenle konuştu. 

Muhabirin sorularını yanıtlayan bir Türk vatandaşı, "ABD vatandaşlarının göçmenler konusundaki endişelerinde haklı olduğunu" çünkü ülkeye yasa dışı yollarla girenlerin denetlenmediğini söyledi. 

"Kendisinin iyi bir insan" olduğunu söyleyen Türk vatandaşı, başka girenlerin ise "psikopat veya katil de olabileceğini" ifade etti.

Yayından kesit, haberi yapan muhabiri Bill Meughin'in X paylaşımıyla viral oldu ve sadece sosyal medya platformunda 3.6 milyon kez izlendi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson da kesidi alıntılayarak, "Sınır güvenliğinin ülkeye yasa dışı girenlerin Biden'dan daha çok umrunda olduğunu görünce başarısız olduğunu anlıyorsunuz" yazdı. X platformunun sahibi Elon Post da Johson'ın paylaşımına "Cidden" yazarak cevap verdi.