Haberler

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar: Biz ücreti söylediğimiz zaman bağlanır kalırız!

Asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısı yapıldı, ikinci toplantı 18 Aralık’ta

11 Aralık 2023 16:30

T24 Video

TÜRK – İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısında, “Konuştuğumuz asgari ücrettir. Çalışanların kendisine ve ailesine, insanlık haysiyetine uygun bir yaşayış sağlaması gereken ücrettir. Asgari ücretin tespitinde; öncelikle çalışanların geçim şartları göz önünde bulundurulmalıdır. Bu bir anayasal hükümdür. Asgari ücret bir pazarlık ücreti değildir” dedi. Komisyon, ikinci toplantısını 18 Aralık’ta yapacak.

Ramazan Ağar, toplantının ardından yaptığı açıklamada “Bugün milyonlarca kişinin gözü kulağı bu toplantıdaydı. 8 milyon asgari ücretli çalışan ve ona ek olarak da 30 milyonu insanı ilgilendiren bugün burada asgari ücret konusunu takip etmektedirler. Bu Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı. Bu, sadece işin başlangıcı oldu. Herhangi bir ücret konusu görüşülmedi. Pazartesi günü saat 13.30’ta tekrar bir araya gelinecek ve süreç devam edecektir” dedi.

"8 milyon çalışanın sesi oldular"

Ağar, bir soru üzerine; “İşçi arkadaşlarımız görüşlerini sundu. Arkadaşlarımız; asgari ücretle çalıştıklarını, geçinemediklerini, geçinebilecek bir ücret talep ettiklerini aktardılar. Asgari ücretle çalışan 8 milyon çalışanın sesi oldular, burada. Bunun üzerine işverenler değerlendirme yapacaklar” yanıtını verdi.

"Belirli bir ücret söyleyip de o ücretin altında kalmanın bir anlamı yok!"

Ağar ücret talebinde bulunup bulunmadıkları konusunda gelen bir soru üzerine “Biz ücreti söylediğimiz zaman bağlanır kalırız. İşveren tarafından bir ücret gelecek ki biz ona göre değerlendirme yapacağız. Şu anda herhangi bir ücret söylemenin bir anlamının olmadığını düşünüyorum. Yani belirli bir ücret söyleyip de o ücretin altında kalmanın bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.(ANKA)

TIKLAYIN - Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta yapacak