Haberler

Tramvay yolu uğruna yüzlerce ağacı kestiler

07 Ekim 2024 12:19

Ergün Demir / Kocaeli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Alikahya’daki stada ve bölgeye ulaşımı kolaylaştıracak tramvay hattı çalışması kapsamında yüzlerce ağaç kesildi. Bölge halkı ağaç kesiminin durdurulmasını isterken Büyükşehir yetkilileri halen daha ağaç kesme işlemine devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Kocaelispor’un maçlarını oynadığı Alikahya’daki stada ve bölgeye ulaşımı kolaylaştıracak tramvay hattında çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bölgede incelemelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Bölgede açık kalp ameliyatı yapıyoruz" diyerek projeyi övmüştü.

Kesim devam ediyor

Fakat tramvay yolu projesi kapsamında ciddi bir ağaç katliamı yaşanıyor. Geçtiğimiz Perşembe gününden bu yanan Alikahya Fatih Ortaokulu ile Otoyol arasındaki yüzlerce çam ağacı kesildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmayla ağaç katliamı şu saatlerde de devam ediyor. Bölge sakinleri biran önce ağaç katliamının sona ermesini istiyor. Büyükşehir yetkililerinin ağaçları söküp başka yere ekmek yerine kesme işlemi yapması vatandaşın tepkisini çekiyor. Alikahya Stadyum Tramvay Hattı Yapımı kapsamında yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalara start verildi. Yüklenici firma Yuvam Akarca konutları Fatma Seher Hanım caddesinde şantiye alanını kurdu.