Haberler

Tezcan Karakuş Candan Çankaya Belediyesi Başkan aday adaylığını açıkladı

08 Aralık 2023 14:38

T24 Video

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Çankaya Belediyesi Başkanlığı için CHP’den aday adayı olduğunu açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla annesinden görevi devraldığını aktaran Candan şu ifadeleri kullandı:

“Annem, Çankaya Belediye Başkan aday adaylığım açıklamasında annem… yıllarca emek verdiği CHP parti görevini herkesin tanıklığında bana devretti. Çankaya’da, Türkiye’de annelerimizin mutluluğu, mutluluğumuz olacak.”

Candan paylaşımını aday adaylığı açıklamasının ve annesinin yer aldığı video ile yayınladı. Videoda Tezcan Karakuş Candan “Annem, elini öpeceğim, beni büyüttü” diyerek çevresindekilere annesini takdim etti. Annesi de “Önce sağlık. Seni sana emanet ediyorum, seni Allah’a emanet ediyorum. Türkiye’nin başkenti Ankara’da, Çankaya’da aday olduğun için ben çok mutluyum. Ben bir Atatürkçü ailenin çocuğuyum. 4 tane çocuk büyüttüm, hepsi Atatürkçü. Ben bu partiye 20 sene çalıştım. Kadın kollarında 10 sene, ilde 10 sene, 20 sene. Ama ben bu görevi kızıma teslim ediyorum” şeklinde konuştu. Tezcan Karakuş Candan da annesine sarılarak “Ben de bu görevi annemden alıyorum”dedi. Candan’ın boynuna, çevredekilerin alkışları arasında annesi CHP atkısı taktı.

Tezcan Karakuş Candan kimdir?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi üyesi. Manisa doğumlu, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden 1989 yılında mezun oldu. 1990–1991 yılında ODTÜ bina bilgisinde yüksek lisansa devam etti. 2013 yılında Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmalarında yüksek lisansını tamamlayarak Latin Amerika Uzmanı oldu. Ankara Üniversitesi Kent ve Çevre Bilimlerinden, doktora dersleri aldı. Anadolu Üniversitesinde Radyo Televizyon programcılığı bölümüne devam ediyor. Çankaya Belediyesi’nde teknik personel ve yönetici olarak görev yaptı. Çankaya Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği, Tarihi Kentler Birliği koordinatörlüğünde bulundu. Dünya Sağlık Örgütü, Çankaya Sağlıklı Kentler Proje ofisinde görev aldı. Çankaya Belediyesinde TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri kapsamında birlikte Küçük Kara Balık’la Bilim ve Sanata Yolculuk Projesini yürüttü. TÜBİTAK Sivil Mimari Bellek Projesinde araştırmacı olarak yer aldı. Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri sorumluluğunu üstlendiği dönemde çok sayıda proje üretti ve yürütücülüğünü üstlendi. Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kadrosunda çalışırken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin verdiği kent mücadelesinden kaynaklı, hukuka aykırı şekilde İçişleri Bakanlığı tarafından 6 Eylül 2022 tarihinde Devlet Memurluğundan ihraç edilmiştir. Atılım Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak “Kent ve Mimarlık, Çocuk ve Mimarlık, Mimarlıkta Çözümleme Yöntemleri, Mimarlıkta Deneyim ve Tasarım, Yapılı Çevrenin Oluşumunda Yerel Yönetimlerin Rolü” derslerini vermektedir. 1991 yılından bu yana çeşitli basın yayın gazete ve internet sitelerinde köşe yazarlığı yapmıştır. Şu anda Kısadalga.net adresinde köşe yazarlığı yapmaktadır. 

Yerel yönetimler, kentleşme, sosyal mimarlık, kamusal alanlar, kentsel toplumsal hareketler, yerel yönetim kampanyaları konusunda çalışmalar çok sayıda makale ve proje üretmiştir. Mimarlar Odasında Çocuk ve Mimarlık, kamu hizmetinde mimarlığa tanıklık projesi kapsamında yayınlanmış yayınları, birçok mecrada, yazı ve haberleri bulunmakla  birlikte Neoliberal Laboratuvar: Şili, Türkiye ile benzerlikler farklılıklar kıyaslar adlı kitabı bulunmaktadır. Atatürk Orman Çiftliği mücadelesinin anlatıldığı Kaçak Saray kitabının yazarlarındandır. Öğrencilik yıllarından bu yana Mimarlar Odası’nın genç örgütlenmesinde, birçok komite komisyon ve kurullarında görev almış,  Yönetim Kurulunda Sayman Üyelik, Sekreter Üyelik ve Şube Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, Uluslararası Mimarlar Birliği Çocuk ve Mimarlık çalışmaları grubunun üyesidir. 

Candan , Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanlığı döneminde verilen kent mücadelesi kapsamında: “Meslek Başarı Ödülü” Kavaklıdere Rotary Kulübü- 2022, “Fatma Refet Angın Eğitim Ödülü”-Eskişehir Kadın Platformu-2022, “Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü”-Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği- 2021 “Şiddetsiz Mücadele Ödülü” -Şiddetsiz Toplum Derneği- “Sanat Kurumu Seçici Kurul Özel Ödülü” "Meslek Hizmet Ödülü” ( Koru Rotary Kulübü )-2017,“Eren Anısına Ankara’nın Sahibi Var Ödülü” (Yapıder)-2016, “Uğur Mumcu Mücadele Ödülü” (Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti)-2015“Yaratıcı Eylemliliker Ödülü”- Halkevleri-2014,  “Başkente Hizmet Ödülü” -Ankara Kulubü-2014 ödüllerine layık görülmüştür.

Ayrıca 2022 yılında Mimarlar Odası Ankara Şubesi Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından kurum kategorisinde Şeffaflık Ödülü’ne layık görülmüştür. (TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi)

TIKLAYIN - Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan: Bize verilen ceza kendi suçluluklarının üstünü örtbas etmekten başka bir şey değildir