Haberler

Tazminatsız işten attığı kadın işçinin başını yardı

12 Kasım 2019 10:27

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde meydana gelen olayda işten çıkarıldıktan sonra tazminatını alamadığını söyleyen tekstil işçisi Meya Kara, protesto için gittiği tekstil şirketinin önünde eski patronu tarafından saldırıya uğradı. Patron Şükrü Üner'in taşlı saldırısı sonrası başından kanlar akan Kara'nın o anları kameraya yansıdı.

Esenyurt’ta bulunan bir tekstil firmasından tazminatı verilmeden atılan Meya Kara adlı işçi, işyeri önünde basın açıklaması yaptığı sırada patron Şükrü Ü.’nün taşlı saldırısına uğradı.

İhbar ve 2 buçuk yıllık kıdem tazminatı ödenmeden işine son verilen Kara, işten çıkarıldığı tekstil firmasının önünde Emeğin Gücü Derneği ile birlikte açıklama yapmak istedi.

Evrensel’in haberine göre Emeğin Gücü Derneği Başkanı Hasan Ergül basın açıklamasında, Şükrü Üner ile telefon ve e-mail yoluyla görüştüklerini belirterek “Patron, yaklaşık 1 aydır Meya Kara kardeşimizi oyalıyor, anasının ak sütü kadar helal olan kıdem ve ihbar tazminatını ödememek için her türlü hileye başvuruyor. Kendisi işçi kardeşimize zorla istifa dilekçesi imzalatmaya çalışmıştır, kendisine hakaret etmiştir. Meya Kara'nın hakları ödeninceye kadar kapınızın önündeyiz. Her gün oturma eylemimize devam edeceğiz” dedi.

Açıklama yapıldığı sırada yanında birkaç kişiyle birlikte işyerinin önüne gelen patron Şükrü Üner, açıklamaya katılanlara taş ve sopalarla saldırdı. İşten çıkarılan Meya Kara, saldırı sırasında başına taş isabet etmesi sonucu kanlar içinde kaldı.