Haberler

Süleyman Soylu: Dünyada gıda krizi, buğday krizi var doğru mu, bunu kim aştı Recep Tayyip Erdoğan aştı

13 Ekim 2022 16:21

İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır Çüngüş'te yaptığı konuşmada "Dünyada gıda krizi var, doğru mu? Buğday krizi var. Bunu kim aştı? Recep Tayyip Erdoğan aştı. Dünyanın bir krizini çözmeyi Türkiye'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a bir şekilde Allah nasip etti" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir takım temaslarda bulunmak amacıyla Diyarbakır'a gitti. Bakan Soylu, Çüngüş ilçesini ziyaret ederek, ilçe meydanında vatandaşlara hitap etti.

"Dünyanın bir krizini çözmeyi Recep Tayyip Erdoğan'a bir şekilde Allah nasip etti"

Türkiye'nin "büyük sıkıntılardan geçtiğine ve bu sıkıntıların bazen ekonomik bazen siyasal istikrarsızlıklar bazen terör ve bazen anarşi olduğuna" dikkati çeken Soylu, şunları söyledi:

"Rahmetli Menderes'ten, Özal'a, Demirel'den Erbakan'a her biri bu ülkede hizmet için ellerinden geleni iktidara geldiklerinde yerine getirdiler ama fırsat vermediler. Kiminin ailesine kimisinin hükümetine kimisinin şahsiyetine talimatla beraber saldırdılar ve ne zaman 'millet' dediler her birini yerle yeksan ettiler. Tayyip Erdoğan sizin sayenizde onlara karşı yapılan bütün muamelelerin kendisine yapılmasına rağmen milletle beraber elde edilen tecrübelerle bunlara mağlup olmadı. Bugün size söylüyorum, dünyada gıda krizi var, doğru mu? Buğday krizi var. Bunu kim aştı? Recep Tayyip Erdoğan aştı. Onlar, Avrupalılar, Amerikalılar acaba Tayyip Erdoğan'ın ayağına gelirler miydi bu iş için? Bir kaşık suda bizi boğmak istedikleri apaçık ortada ama ayakta kaldığımız için, ayakta durduğumuz için, bizi bugüne kadar karıştıramadıkları için tıpış tıpış geldiler ve dünyanın bir krizini çözmeyi Türkiye'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a bir şekilde Allah nasip etti."