Haberler

Su kovaları, çapa ve kürekle nöbet tutuyorlar: "Yabancı kimse giremiyor köyümüze"

“Yabancı plakalı bir araç gördüğümüz zaman fotoğrafını çekip hemen jandarmaya atıyoruz"

03 Ağustos 2021 15:32

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Erentepe Mahallesi'nde vatandaşlar, tırmık, çapa, kürek ve su tankerleriyle mahalle girişinde ve yüksek noktalarda yangın nöbeti tutuyor. Kumluca ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Erentepe Mahallesi sakinleri, mahalleye yabancıların girmesine izin vermediklerini, gelen yabancı plakalı araçların da fotoğrafını çekip jandarmaya bildirdiklerini söylüyor. 

Mahalle Muhtarı Hayrettin Acar, "Tüm çoluk çocuk, Erentepe’nin güzel insanları ile birlikte biz de yangın yaşamamak için, Kumluca çukuru yanmaması için 7/24 nöbet tutmaktayız. Manavgat yandı bizler de yanmayalım. Çok kötü bir şey. Geçmişte 2016'da biz bunu yaşadık. Gerçekten Allah kimselere göstermesin. Hep birlikte 7'den 77'ye gece gündüz demeden nöbet tutuyoruz. Dağda taşta her yerde nöbet tutuyoruz" diye konuştu.

Mahalle sakini biri de “Yabancı kimse giremiyor bizim köyümüze. Kolaçan edip bakıyoruz” derken Bilal Demir isimli köy sakini ise “Yabancı plakalı bir araç gördüğümüz zaman fotoğrafını çekip hemen jandarmaya atıyoruz. Biz Kumluca’daki ormanlarımıza sahip çıkıyoruz. Bir tanesinin bile yanmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.