Haberler

Spor salonunda yaşamak: Depremzede aileler, yaşam alanlarını kartonlarla ayırıyor, yemeklerini çadırda yiyor

19 Şubat 2023 09:10

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, kentin birçok noktasında çadırkentler kurulmuş durumda. Buna karşılık bazı aileler, depremden hemen sonra yerleştirildikleri spor salonlarında yaşamayı sürdürüyor. Kartonlarla kendilerine ait alanları kapatmaya çalışan ailelerin büyük bölümü, farklı kentlere gitmeyi hedefliyor.

Kahramanmaraş’ta depremden kurtulanların bir bölümü, Sütçü İmam Üniversitesi Kampüsü’ndeki sağlam binalara yerleştirildi. Kampüs içerisindeki spor salonunda da çok sayıda aile birlikte yaşamaya başladı. Gönderilen gıda ve giyecek yardımları da buradaki aileler tarafından paylaşıldı.

İlerleyen günlerde ailelerin bir bölümü çadırlara yerleşti, bir bölümü farklı kentlere gitti. Ancak spor salonunda halen çok sayıda aile yaşamayı sürdürüyor.

Spor salonunda kalan çocuklu aileler, yaşam alanlarını belirlemek için kartonları kullanıyor. Kartonlarla yatak bölümlerini ayıran aileler, yemeklerini yardım organizasyonlarının kurduğu çadırlarda yiyorlar.

Salonda kalan ailelerin bir bölümü çadır bekledikleri için burada kaldıklarını anlatıyor. Büyük bölümü ise farklı kentlere gideceklerini, yakınlarından haber beklediklerini, o zamana kadar güvenli buldukları salonda kalmayı tercih ettiklerini ifade ediyor.