Haberler

Soylu'nun Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti "BAE, ABD ile birlikte 15 Temmuz darbesinin failidir" sözlerini yeniden gündeme getirdi

29 Kasım 2022 21:32

T24 Video Haber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Saif Bin Zayed Al Nahyan ile görüştü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Bakan Soylu'yu, Abu Dabi Havalimanı'nda Al Nahyan, Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ile diğer yetkililer karşıladı. Soylu ve Al Nahyan, BAE İçişleri Bakanlığı binasında baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Heyetler arası görüşmede, Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Büyükelçi Tunçer, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu da hazır bulundu.

Soylu, "15 Temmuz'un finansörü" demişti

Soylu başta olmak üzere, AKP çevreleri, BAE'yi, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin finansörü olarak gösteriyordu.

Süleyman Soylu 19 Mayıs 2021'de katıldığı yayında, "BAE, ABD ile birlikte 15 Temmuz darbesinin failidir. Bugün Cumhurbaşkanımızı anti-semitizm ile suçlayanlar, 15 Temmuz’u yapanları ABD’de saklıyorlar, ortakları da Birleşik Arap Emirlikleri’nde. Bu söylemler için bir sipariş verilmiş, anlaşılmıyor mu? Yalan ve iftira ile Türkiye iktidarını yıpratmak istiyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

BAE İçişleri Bakanı'ndan Soylu'nun ziyaretine özel klip

BAE İçişleri Bakanı Al Nahyan, Twitter hesabından ziyarete ilişkin görüntüleri müzikli bir video olarak paylaştı.

Al Nahyan paylaşımında, “Dost Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile tanışmaktan memnuniyet duydum. Bölgesel, uluslararası gelişmeleri ve tehditleri ele aldık. Güvenlik alanlarında işbirliğini geliştirmek, bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmak için ortak stratejik diyaloğunu başlattık. İki dost ülke liderliğinde, bölgenin güvenlik ve istikrarını sağlamak adına karşılıklı temennilerde bulunduk” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Saif Bin Zayed Al Nahyan

İçişleri Bakanı Soylu ise Al Nahyan’ın paylaşımını alıntılayarak şunları söyledi:

“Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretimizde, havalimanına indiğimiz andan ayrıldığımız ana kadar samimiyetini ve sıcaklığını esirgemeyen, ayrıca güvenlik alanında ortak stratejik diyaloğu ihdas ettiğimiz Birleşik Arap Emirlikleri Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Sn. Saif Bin Zayed Al Nahyan'e, misafirperverliği ve iki ülke ilişkilerine katkıları için teşekkür ediyoruz.”

Sedat Peker Türkiye'ye getirilecek mi?

Organize suç örgütü liderliğinden hakkında arama kararı çıkarılan Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nde olduğu biliniyor. Soylu'nun BAE'ye gidip mevkidaşı ile görüşmesi Sedat Peker'in Türkiye'ye getirilmesi konusunun görüşülmüş olabileceğini gündeme getirdi.