Haberler

Somalı madencilerin Ankara yürüyüşü 14. gününde: "Madenciye yolu aç!"

18 Ekim 2019 18:25

Manisa’nın Soma ilçesinden 301 işçinin yaşamını yitirdiği facianın ardından tazminatsız işten çıkarılan madencilerin Ankara yürüşlerine 14. günde de izin verilmiyor. Devam eden jandarma barikatı yüzünden yürüyüşlerine devam edemeyen işçiler, 14 gündür oturma eylemi yaparak yolun açılmamasını protesto ediyor. 

5 yıldır tazminatları ödenmediği için Bağımsız Maden İşçileri Sendikası öncülüğünde Ankara’ya yürüme kararı alan madencilerin yürüşü, Manisa Valiliği'nin kararı gerekçe gösterilerek 5 Ekim'den itibaren Manisa-Kırkağaç girişinde engelleniyor. Jandarma engeline karşı 14 gündür alanı terk etmeyen işçiler, "Yolu aç" diyerek slogan attı. 

Mesaiden dönen tarım işçileri eylem alanına giderek jandarma barikatına karşı oturma eylemi yapan maden işçilerini ziyaret etti. 

Enerji Bakanlığı ile yapılacak toplantı eylemin gidişatına yön verecek 

Dün, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na bağlı temsilciler Enerji Bakanlığı ile görüştü. Bağımsız Maden-İş Sendikası Eğitim ve Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, görüşmenin olumlu geçtiğini ve işçilerin tazminatlarının hangi yolla ödeneceği konusunda bir süreç işlediğini aktardı. 

Madencilerin eylemlerine devam edip etmeme kararını ise 22 Ekim'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yapılacak toplantının sonucu belirleyecek.