Haberler

Somalı madencilerin Ankara yürüyüşü 10. gününde; jandarma barikatı devam ediyor

14 Ekim 2019 12:37

Manisa’nın Soma ilçesinden 301 işçinin yaşamını yitirdiği facianın ardından tazminatsız işten çıkarılan madenciler Ankara yürüşlerine 10. günde de devam ediyor. 

5 yıldır tazminatları ödenmediği için Bağımsız Maden İşçileri Sendikası öncülüğünde Ankara’ya yürüme kararı alan madencilerin yürüşü, Manisa Valiliği'nin kararı gerekçe gösterilerek 5 Ekim'den itibaren Manisa-Kırkağaç girişinde engelleniyor. Jandarma engeline karşı 10 gündür alanı terk etmeyen işçiler, "Yolu aç",  "Ölmek var dönmek yok" sloganları attı.  

Madenciler, cumartesi günü yaptıkları basın açıklamasında da Manisa Valiliği'ne tepki göstermiş, "Keyfi, hukuksuz ve patron yanlısı bir tutumla yürüyüşümüzü yasaklayan Manisa Valiliği'nin kararına karşı mücadelemiz devam ediyor. Valiliği bir kez daha bu hatasından geri dönmeye çağırıyoruz: Patronları kollama, madenciye yolu aç. Yola çıkarken söylediğimiz sözün arkasındayız: Tazminatlarımız hesaba yatana kadar mücadeleye devam edeceğiz, geri dönmeyeceğiz" demişti. 

Ayrıca madenciler, eylemlerinin 5. gününde 5 temsilcinin Ankara’da AKP Grup Başkanvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile sorunlarının çözümüyle ilgili yaptıkları görüşmede olumlu izlenimler edindiklerini belirtmiş ancak kesin sonuca ulaşmadan alanı terk etmeyeceklerini dile getirmişti.