Haberler

Güle güle hocaların hocası: Mümtaz Soysal sözlere ve kelimelere sığmaz

Prof. Dr. Mümtaz Soysal, Zincirlikuyu mezarlığında ilk eşi Sevgi Soysal'ın yanına defnedildi

13 Kasım 2019 16:49

Türkiye’de akademi ve siyaset dünyasının iz bırakan isimlerinden Prof. Dr. Mümtaz Soysal bugün (13 Kasım) Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye edebiyatının önde gelen isimlerinden ilk eşi Sevgi Soysal'ın yanına defnedilen Soysal'ın cenazesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile Mesut Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski CHP Milletvekili Muharrem İnce gibi isimlerin yanı sıra yakınları ve öğrencileri katıldı.

T24'e konuşan Ahmet Davutoğlu, Mümtaz Soysal için şunları söyledi: 

"Kendisinden görüşmelerimizde çok istifade ettiğim ,çok saygın bir devlet adamı, çok saygın bir bilim adamı. Şahsi dostluğumuz her görüşmemizin ardından derinleşen bir dostluktu. Çok beyefendi bir insandı. Nezaketiyle bilinen, ilkeleriyle tanınan bir insandı. Yazdığı yazılarıyla, konuşmalarıyla ve genel duruşuyla örnek alınan bir şahsiyetti. Bir kez daha aile yakınlarına başsağlığı ve taziyelerimi iletiyorum. Ülkemiz ve milletimiz için bir kayıptır. Ama Türk siyasetinde ve Türk bilim hayatında hak ettiği yeri alarak ahirete intikal etti. Allah rahmet eylesin" dedi. 

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce de Soysal için şu ifadeleri kullandı:

"İlkeli bir siyasetçi ve bilim insanını uğurluyoruz. Türkiye'nin haklarını, hepimizin ortak çıkarlarını savunan hocaların hocasıydı. Orly katliamında Türkiye'yi savunmuştu. Kamu iktisadi teşekküllerinin yağmalanmamasında hepimizin hakkını savunmuştu. İlkeli, kararlı dik duruşundan dolayı onu hep iyi niyetle ve hoş sözlerle anacağız." 

Gazeteci- yazar Altan Öymen Mümtaz Soysal'ı şu sözlerle uğurladı:

"Çok değerli bir insanımızı kaybettik. Siyaset, bilim ve yazarlık alanında Türk siyaset ve düşünce hayatına çok büyük katkılarda bulunmuş bir insandır. Onun acısı içindeyiz. Allah rahmet eylesin. Türk milletine ve ailesine başsağlığı dilerim." 

Soysal'ın öğrencilerinden Yusuf Ziya Önder de hocasını şu sözlerle andı: 

"Mümtaz hocanın kitaplarını ve yazılarını takip ederek son günlerine kadar öğrencisi oldum. Fazla konuşamıyorum. Mümtaz Soysal sözlere ve kelimelere sığmaz."