Haberler

Seren Serengil: Oyumu Ekrem İmamoğlu'na vereceğim

29 Mart 2024 09:50

T24 Video

Şarkıcı Seren Serengil sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, 31 Mart'ta oyunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı ve CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na vereceğini duyurdu. Serengil, videolu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ben İstanbul'da doğdum, İstanbul'da büyüdüm ve oyumu Ekrem İmamoğlu'na veriyorum. Karakterli olduğum için, kişilikli olduğum için, yurdumu sevdiğim için, bir dizi için, bir konser için, memleketimi satmam için ve gerçekten hayvanları çok sevdiğim için, hayvanlara son senelerde yapılan zulmü gördüğüm için hala bunu savunan kişilere oyumu vermeyeceğim. Bütün sanatçı arkadaşlarımın da kişiliklerine, öz güvenlerine, sağ duyularına sahip çıkmalarını rica ediyorum."

"Omurgamızı kaybetmeyelim"

"Kişisel hırslarımız, kişisel menfaatlerimiz uğruna omurgamızı kaybetmeyelim diyorum. Bugün nasıl bizi davet etme, çağırma, bizimle muhatap olma gibi bir seçeneği tercih etmiyorsa insanlar, biz de hiç kimseyi seçme mecburiyetinde değiliz. Bundan dolayı da cezalandırılacak olsak da buyurun cezalandırılalım. Demokratik bir ülkede yaşıyor isek herkesin herkesi seçme hakkı vardır, bunu da beyan etme hakkı vardır."

"Korku ülkesi olduğumuz için..."

"Nedense korku ülkesi olduğumuz için hiçbir sanatçı arkadaşım konser alamaz veya dizilerde oynar ya da televizyon programlarında olmazlar diye bu tip kendilerine yakışmayacak bir şekilde ödün veriyorlar ve ben onlar için gerçekten çok üzülüyorum. Ben Türk'üm, Atatürk çocuğuyum. Benim dedem tarih hocasıydı. Babam çok büyük milliyetçi bir adamdı, hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Ben de onun kızıyım. Bana her zaman kişilikli, karakterli ol dedi. Her zaman Atatürk'ün çocuğu ol dedi. Her zaman ona karşı çıkanlara, ona gölge düşürmek isteyenlerin karşısında dur dedi."

"Ekrem İmamoğlu'nu tanımıyorum ama çok yakışıyor"

"Ben politikadan, her zaman söyledim, Hiç anlamam ama benim bu yanlışım hayvanlarla ilgili durumda başladı. Ne zaman hayvanlar haram dendi, hayvanlar toplatıldı, o kamplara, ölüm kamplarına tıkıldı, en bu zihniyetten korkmaya başladım. Dolayısıyla ben Ekrem İmamoğlu hiç tanımıyorum ama çok yakışıyor ve çok başarılı buluyorum, çok beyefendi buluyorum, rakibinin de olmadığını düşünüyorum ve İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun kesinlikle kazanacağını düşünüyorum, biliyorum ve ona başarılar diliyorum. Bin 500 tane ilan da olsa, hiç ilanı da olmasa bizim gönlümüz onda. Ona başarılar diliyorum ve o seçilecek tekrardan."