Haberler

Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dinçer: Konuyu Cumhurbaşkanı'na götürmek hukukun üstünde bir gücü kabul etmemiz anlamına gelir

21 Kasım 2019 13:43

Mal varlıklarına Halkbank tarafından tedbir koyulan Şehir Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Dinçer, üniversitenin son durumunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dinçer, konuyla ilgili hukukun üstünlüğü için Cumhurbaşkanlığı'na gitmeyeceğini söyledi.

Halkbank’ın bağlı olduğu idari birimin Hazine ve Maliye Bakanlığı olduğunu ancak yine de Berat Albayrak ile görüşmediklerini söyleyen Dinçer, sözlerini şöyle konuştu:

Varsayalım üniversitenin içinde bulunduğu sıkıntı Albayrak veya sayın Cumhurbaşkanı ile ilgili. Ancak ben neden onların yanına gideyim. Çünkü; AK Parti yola çıkarken hukuk devleti diyerek yola çıktı. Hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı. Hukuk devleti diye yola çıkıyorsanız bu ülkede hukuku koruyacak adımlar atmalısınız. Eğer hukukun üstünlüğü varsa; hukuk, Cumhurbaşkanı'nın da, bakanında, herkesin de üstündedir. Öyleyse bizim bu sorunu çözmek için bakana, cumhurbaşkanına gitmemiz bizim hukukun üstünde bir gücü meşrulaştırmamız anlamına gelir. Önemli olan ilkelerdir.”

Dinçer ayrıca, tedbir işleminin sürmesi halinde önümüzdeki süreçte üniversitenin elektrik, su ve doğalgaz borçlarının ödenemeyeceğini bu nedenle eğitime ara verileceğini söyledi.