Haberler

'Sarallar' olarak bilinen organize suç örgütünün, Beşiktaş'ta mekan basma görüntüleri ortaya çıktı

07 Temmuz 2022 13:32

"Sarallar Grubu" diye bilinen organize suç örgütüne yönelik 28 Haziran’da 13 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda ele geçirilen suç unsurları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde sergilendi. Operasyonda ele geçirilen çok sayıda ateşli silahın yanı sıra kılıçlar ve telsizler dikkat çekti. Ayrıca suç örgütünün Beşiktaş'ta mekan basma görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul merkezli 13 ilde 28 Haziran’da bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlenmiş ve Sarallar Grubu'nun liderliğini yaptığı iddia edilen Erdal Acar ile birlikte toplam 122 şüpheli gözaltına alınmıştı.  

Emniyetten verilen bilgiye göre, liderliğini İlyas Saral ve Erdal Acar’nın yaptığı ileri sürülen suç örgütünün çok sayıda nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama ve 6136 SKM suçlarına karıştıklarının tespit edildiği belirtildi. Ayrıca İstanbul’da Awen, 2Nite, Klein, Karaköy Ala, Bodrum’da Tren ve Klein, Çeşme’de Sommer Klein ve Atiye Meyhane isimli eğlence mekanlarını işlettiği; İstanbul, Bodrum ve Çeşme gibi turistik bölgelerde faaliyet gösteren eğlence mekânlarına, vale ve koruma hizmeti adı altında örgüt üyelerini yerleştirerek bu işyerlerinde hâkimiyet kurmaya çalıştıkları bilgisi verildi. Öte yandan, suç örgütünün Beşiktaş'ta mekân basma görüntüleri ortaya çıktı. (ANKA)