Haberler

Samsun sular altında: Yol çöktü, araçlar içine düştü, otobüs ve tramvay seferleri iptal edildi

03 Eylül 2023 12:59

T24 Video

Kuvvetli sağanağın etkili olduğu Samsun sele teslim oldu. Bulvarlar ve caddeler dere gibi aktı, yollar yarıldı, araçlar içine düştü. Ev işyerlerini su basarken vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kentte tramvay ve otobüs seferleri geçici süreliğine durduruldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı turuncu alarm verilen kent için yeni bir uyarıda bulundu.

AFAD ve Meteorolojinin dün yaptığı kuvvetli sağanak uyarısının ardından sabaha karşı başlayan sağanak, şehri vurdu. Saatlerdir kesintisiz devam eden sağanak sel afetine yol açtı.

Canik ilçesinde bulunan sanayi sitelerini su bastı. İlkadım ilçesindeki bulvar, cadde ve yollar dere gibi aktı. Cumhuriyet Meydanı çevresi ve Anıtpark sel sularına teslim oldu. Alt geçitler suyla doldu, yollar çöktü, araçlar yollarda mahsur kaldı.

Samsun Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Parkı sel sularıyla doldu, araçlar suyun içinde kaldı. Yayalar ise zor anlar yaşadı.

Samsun Valisi uyardı: Yağışlar devam edecek

Yağışların devam edeceğini belirterek vatandaşları uyaran Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Tüm Samsunlu hemşehrilerimize geçmiş olsun. Çok şükür can kaybımız yok. Dün akşamdan itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız yapılan uyarılar neticesinde teyakkuz halinde. Şu anda yollarımız trafiğe açık. Ufak tefek heyelan nedeniyle gelen malzemeler var. Onları da ekipler temizliyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, bu yağışın yarın sabaha kadar devam edeceğinin uyarısını da yapmak istiyorum. Herkesin teyakkuz halinde olmasını istiyorum. Normal hayata yavaş yavaş dönülüyor. Ekipler de sahayı inceledi. Akşam da Süper Lig maçının oynanmaması söz konusu değil. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu sel afetini en az hasarla atlatacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, son 3 ay içerisinde 4'üncü kez Samsun'u sel vurduğunu hatırlatarak, "Meteoroloji'nin turuncu uyarısıyla beraber bu sabah saat 04.00'ten itibaren yoğun bir yağış aldık. Sayın Valimizin de söylediği gibi tüm ekiplerimiz, sahada mücadele ediyor. Koordineli bir şekilde çalışarak, normal hayata döndü. Biliyorsunuz iklim değişti, kısa sürede yoğun yağmurlar alıyoruz" diye konuştu.