Haberler

Salıcı: İnanca ve kimliğe yönelik saldırılar toplumsal barışı dinamitleyen davranışlardır

Salıcı, Kürtçe konuştukları için son günlerde meydana gelen saldırılar hakkında “Toplumsal barışı dinamitleyen davranışlar”

16 Ekim 2019 15:04

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Kürtçe konuştukları için son günlerde meydana gelen saldırılar hakkında “Toplumsal barışı dinamitleyen davranışlar” dedi.

Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Salıcı, Çanakkale ve Sakarya’da yaşanan saldırılarla ilgili soruyu yanıtladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı şu ifadeleri kullandı.

“Kürtçe konuştuğu için birisi saldırı altında kalıyorsa, kimliğinden inancından dolayı bir kişi saldırı altında kalıyorsa bunlar bizim tasvip edebileceğimiz şeyler değil çok açık bir şekilde karşısında durmamız gereken şeyler. Bu ülkenin toplumsal huzurunu ve barışını dinamitleyecek davranışlardır bu tür davranışlar.”

Ne olmuştu?

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesi’nde göz ameliyatı olan eşi Bedriye Yaşlı (71) ile Kürtçe konuşan Ekrem Yaşlı’ya (74) aynı odada bulunan başka hastanın yakını Kürtçe konuşmalarına tepki gösterip, “Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti” diyerek odadan çıktı. Soda şişesi ile odaya geri gelen diğer hasta yakını, Ekrem Yaşlı’ya şişeyi fırlattı. Kafasından yaralanan Yaşlı, aynı hastanede tedavi altına alındı.

Bir otobüs firmasında muavinlik yapan ve ailesiyle birlikte fındık toplamak için mevsimlik işçi olarak Adapazarı'na fındık toplamaya giden Şirin Tosun, Kürtçe konuştuğu için 6 kişi tarafından linç edilen ve sonra başından silahla vurulan 19 yaşındaki Şirin Tosun, 50 gündür tedavi gördüğü Adapazarı Devlet Hastanesi Yoğun bakım ünitesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.