Haberler

Salda Gölü'nde şişme deniz oyuncağı ile sürüklenen 12 yaşındaki çocuğun kurtarılma anı kamerada

20 Haziran 2024 11:19

T24 Video

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde bindiği şişme deniz oyuncağı rüzgarın etkisiyle sürüklenen 12 yaşındaki Ayşe Sıla Güçer gölün ortasında mahsur kaldı. Sosyal medya fenomeni Gökhan Aslan ve beraberindeki cankurtaran tarafından botla kurtarılan Ayşe Sıla Güçer yakınlarına teslim edildi. Güçer'in babası sevincini cankurtarana sarılarak yaşadı.

Denizli'den günübirlik tatil için ailesiyle Salda Gölü Doğanbaba Halk Plajı'na gelen Ayşe Sıla Güçer dün saat 18.30 sıralarında şişme deniz oyuncağıyla suya girdi. Bir süre sonra gözden kaybolan çocuğu bulamayan yakınları, Ayşe Sıla Güçer'in bindiği şişme oyuncağın rüzgarın etkisiyle açığa sürüklendiğini fark etti. Aile durumu jandarma, sağlık ve cankurtaran ekiplerine haber verdi.

Plajda kısa süreli panik yaşanırken, olay sırasında Salda Gölü'nde bulunan sosyal medya fenomeni Gökhan Aslan ve beraberindeki cankurtaran şişme botla göle açıldı. Kürek çekerek Ayşe Sıla Güçer'in bulunduğu yere ulaşan Aslan, cankurtaranla birlikte çocuğu bota çıkardı. Botla kıyıya getirilen Ayşe Sıla Güçer yakınlarına teslim edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettikten sonra Yeşilova Devlet Hastanesi'ne götürdüğü çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ayşe Sıla Güçer'in kurtarılmasının ardından aile, cankurtarana teşekkür etti. Baba ise boğuldu sandığı kızını getiren cankurtarana sarılarak sevincini gösterdi.

Kurtarma anı kamerada

Ayşe Sıla Güçer'in kurtarılma anları ise kameraya anbean kaydedildi. Gökhan Aslan'ın botla kürek çekerek çocuğun yanına doğru gittiği, gölün ortasında havası inen deniz oyuncağının yanında bitkin ve üşümüş durumdaki Ayşe Sıla Güçer'in bota alındığı ve kıyıya getirildiği anlar görüntüde yer aldı.

Kaynak: DHA / Mesut Madan